Contact
Mijn UnitedConsumers

Mobiel internet in het buitenland gigantisch populair

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 15 juni 2018

Het dataverbruik over de grens is met 435 procent gestegen, dat blijkt uit Europese cijfers. Een flinke groei sinds de Europese Unie besloot om de kosten van dataverbruik in het buitenland net zo duur te maken als in Nederland. Toch is het gevaar van onverwachte dataroaming de wereld nog niet uit.

Er zijn nu eenmaal plekken waar u nog niet vanuit uw eigen bundel kunt internetten, dus torenhoge rekeningen liggen nog steeds op de loer. Zo kunt u bijvoorbeeld buiten de EU geen gebruik maken van uw databundel. Een paar dagen terug kwam het verhaal naar buiten van een twaalfjarige jongen die door streaming op een cruiseschip zorgde voor een telefoonrekening van 12.000 euro.

Internet vaker beschikbaar
Toch beschikken steeds meer plekken op de wereld wel over een goede mobiele internetverbinding. Op een cruiseschip, zoals in het voorbeeld hierboven, maar ook in moderne vliegtuigen kunt u steeds vaker, tegen betaling, internetten op 11.000 meter hoogte. Van die mogelijkheid wordt dan ook dankbaar gebruik gemaakt door smartphonegebruikers.

Gigantische stijging dataverbruik Europa
Het is gemakkelijker dan ooit om even iets op te zoeken op uw telefoon. Dat doen we dan ook massaal als we kijken naar cijfers van T-Mobile, KPN en Vodafone Ziggo. Alle telecomproviders zien een gigantische stijging van het internetgebruik buiten Nederland. Zoals gezegd blijkt uit Europese cijfers dat na het aannemen van de Europese wet direct 435 procent meer data vebruikt werd.

Hoeveel kost internet buiten Europa dan?
Mocht u toch buiten Europa op vakantie gaan dan is het van belang om dataroaming uit te zetten. Mocht je toch willen internetten dan is het verstandig om een lokale simkaart aan te schaffen. Op die manier maakt u, vaak tegen een voordelig tarief, gebruik van het lokale netwerk. Dataverbruik in het buitenland verminderen? Wij hebben 5 handige tips voor u. Ook handig: bekijk op de onderstaande interactieve kaart hoeveel één MB kost in het land dat je bezoekt.