Contact
Mijn UnitedConsumers

Dit hoesje beschermt uw smartphone met een airbag

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 3 juli 2018

Het is vast ook u wel eens overkomen: in een onhandig moment laat u per ongeluk uw smartphone vallen. Het resultaat is vaak een duur grapje, want een kapot scherm laten reparen kost flink wat geld. Grote kans dat we in de toekomst niet meer vrezen voor een vrije val van uw smartphone.

Ontwerp techniekstudent met flexibel vering

De Duitse Philip Frenzel, techniekstudent aan de universiteit van Aalen, ontwierp de zogenaamde ADCASE. Een slimme smartphonehoes waarin een soort airbag schuilt. Sensoren in het hoesje weten precies wanneer uw telefoon een vrije val maakt en activeren acht veren in de hoek. Op het moment dat de airbag gebruikt is, schuift u die met een beweging weer terug en is de telefoon klaar voor gebruik.

Kickstarter project voor investeringen

De ADCASE is nog niet te koop, maar krijgt wel lovende opmerking op het internet en in de media. Binnenkort start een fundraiser via Kickstarter waarmee Frenzel probeert een mooi startbedrag bij elkaar te krijgen voor de subsidie. Bekijk het filmpje hieronder om te zien hoe de airbag precies werkt. Het hoesje komt in eerste instantie alleen voor iPhones op de markt.

Slimme smartphonehoesjes

Nu zijn er voldoende handige smartphonehoesjes op de markt. Bijvoorbeeld met een externe accu of een uitklapbare standaard. Ook Honda heeft een hoes ontwikkeld in 2013 met een airbag zoals we die van de auto kennen, maar echt gebruiksvriendelijk was het systeem niet.