Contact
Mijn UnitedConsumers

iPhone 12 productie vertraagd vanwege corona

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 30 april 2020

De massaproductie van de iPhone 12 is met een maand vertraagd vanwege de coronacrisis, dit meldt de Amerikaanse nieuwswebsite The Wall Street Journal. Apple brengt dit najaar vier nieuwe varianten van de iPhone 12 uit.

Dat Apple de productie van de iPhone 12 een maand uitstelt, zou te maken hebben met het coronavirus. De crisis zou enkele productieketens in Azië hebben gestremd. De reden hiervan zou zijn dat Apple-ingenieurs niet naar China kunnen vliegen om het productieproces te overzien. Een andere factor zou de lagere vraag zijn, ook naar aanleiding van de coronacrisis. 

iPhone 12 en iPhone 12 Pro

Ondanks de vertraging is er toch de intentie om dit jaar vier nieuwe iPhones op te markt te brengen. Naar verwachting zullen dit de iPhone 12 en de iPhone 12 Pro zijn, welke allebei in twee formaten zullen verschijnen. De iPhone 12 Pro zal hoogstwaarschijnlijk het nieuwe 5G-netwerk ondersteunen. Zo geniet u direct van de voordelen van het razendsnelle, draadloze netwerk. 

Mogelijk toch op tijd

Het feit dat Apple de productie een maand uitstelt, wil nog niet direct zeggen dat de nieuwe toestellen niet in het najaar uitkomen. Het is mogelijk dat de iPhone 12 op tijd op de markt verschijnt, maar dat er bij aanvang gewoonweg minder toestellen beschikbaar zullen zijn. Wanneer de nieuwe iPhone 12 daadwerkelijk uitkomt, zal later dit jaar blijken. 

Niet de eerste keer

Dit is niet de eerste keer dat Apple te kampen heeft met vertragingen in de productie van een nieuw toestel. In september 2017 werd de iPhone X aangekondigd, welke vervolgens vanwege fabricageproblemen pas in november 2017 in de winkels lag.