Contact
Mijn UnitedConsumers

Grote verschillen in brandstofprijzen Europa

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 26 juni 2007

De brandstofprijzen in de Europese vakantielanden vertonen nog steeds grote prijsverschillen. De benzine is in Griekenland, Zwitserland, Spanje en Oostenrijk, bijna 30 procent goedkoper dan in Nederland. De dieselprijzen in Europa lopen zo'n 10 procent uiteen, met als uitschieter Groot-Brittannië, dat 30 procent duurder is dan Nederland, aldus www.UnitedConsumers.com/vakantie

Luxemburg populairste pitstop

Op vakantie tanken Nederlanders tot tweemaal toe voor de heenreis, 1 keer op de vakantiebestemming zelf, en wederom tot tweemaal voor de terugreis. Daarbij is Luxemburg, gezien de ligging en brandstofprijzen, de bekendste tankstop. De benzine, diesel en LPG zijn daar respectievelijk 22, 16 en 18 procent goedkoper dan in Nederland. Zo wordt ruim 20 euro bespaard. De lange wachttijden worden daarbij veelal voor lief genomen.

Nederland koploper met benzine

Nederland blijft koploper met de hoogste benzineprijzen van Europa. De belasting- en accijnsdruk van de overheid zorgt ervoor dat alleen dieselrijders met een volle tank uit Nederland vertrekken.
Benzine- en dieselrijders naar; Zwitserland, Oostenrijk en Italië doen er voordelig aan om niet in Duitsland te tanken. In Zwitserland, Oostenrijk en Italië (niet voor diesel) zijn de prijzen immers veel lager.
LPG rijders zijn alleen in; Luxemburg, België, Ierland en Griekenland voordeliger uit. LPG rijders dienen juist; Oostenrijk, Frankrijk, en Zwitserland voor het tanken te mijden. Daar liggen de LPG prijzen immers zo'n 30 procent hoger