Contact
Mijn UnitedConsumers

LPG in Nederland nog nooit zo duur

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 12 oktober 2007

Met een stijging naar 62,8 eurocent per liter, breekt LPG de oude recordprijs van ruim 60 eurocent, uit begin 2006. Slechts 4 jaar terug, halverwege 2003 koste een liter LPG slechts de helft (0,35 eurocent) van de huidige prijs, aldus consumentencollectief www.UnitedConsumers.com

LPG rijder is prijsbewust

Eind 2005 begon LPG weer populairder te worden omdat, ondanks de stijgende prijzen van diesel en benzine, de prijs van LPG vrijwel gelijk bleef. Automobilisten die voor LPG kiezen, zijn meer prijsbewust dan benzine- en dieselrijders. Dat komt omdat ze gemiddeld meer km per jaar rijden dan een diesel of benzine auto. Daarnaast hebben alle LPG rijders bewust gekozen voor een extra investering in een LPG installatie, en die willen ze natuurlijk terug verdienen, volgens Paul van Selms van UnitedConsumers.

LPG en milieu

Ondanks de schone eigenschappen van LPG als brandstof blijft de overheid LPG belasten met 9 eurocent accijns per liter en daarbovenop nog eens 19% btw. Vooralsnog staat er ook een accijnsverhoging voor LPG in 2008 op stapel.