Contact
Mijn UnitedConsumers

Wintersporter tankt heel duur of extreem goedkoop

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 11 december 2007

Soms 28% goedkoper, soms 24% duurder

De brandstofprijzen in de Europese vakantielanden vertonen grote prijsverschillen. De benzine in de wintersportlanden; Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland is respectievelijk; 28, 20, 11 en 5 procent goedkoper dan in Nederland. Maar het kan net zo makkelijk duurder. LPG is in Oostenrijk Frankrijk, Zwitserland met 24, 22 en 19 procent veel duurder, zie www.UnitedConsumers.com/vakantie.

Ruim 1.100.000 Nederlanders vertrekken deze winter naar de sneeuw. 330.000 vertrekken nog dit jaar met de kerst. De helft van de Nederlanders kiest voor Oostenrijk, ongeveer 17% voor Frankrijk, 10% voor Duitsland en 10% voor Zwitserland. De brandstofuitgaven aan een wintersport zijn ongeveer 250 euro. Tank je slim dan bespaar je 30 tot 40 euro, 2 rondjes in de skihut.

In Luxemburg is en blijft de brandstof altijd het voordeligst. Rijdt je anders, dan is het algemene advies voor diesel of benzinerijders; Tank zoveel mogelijk in de wintersportlanden: Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland zelf. Daar is de brandstof het goedkoopst. Met een volle tank uit Nederland vertrekken loont alleen voor dieselrijders. Benzine rijders zijn in Duitsland 5% goedkoper uit. LPG rijders kunnen het beste geen LPG tanken in de wintersportlanden, het is daar altijd veel duurder.