Contact
Mijn UnitedConsumers

Diesel bereikt hoogste prijs ooit in Nederland

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 4 juli 2008

Diesel scoort morgen (vrijdag 4 juli) met een forse prijsverhoging van 2 eurocent de hoogste prijs ooit; 1,497 euro per liter, afgerond 1,50 euro, aldus Paul van Selms van consumentencollectief www.UnitedConsumers.com.

Nu de diesel de 1,50 grens bereikt, is diesel nu duurder de benzineprijs begin dit jaar. De grafiek op http://www.unitedconsumers/tanken/informatie/brandstof-prijzen.html (zie rode link onder prijzenmatrix) laat dat duidelijk zien.

In tegenstelling tot diverse acties van vrachtwagenchauffeurs in Europa, blijven reacties van particuliere automobilisten vooralsnog uit. De hoge brandstofprijzen van benzine (minder dan 1 cent verwijderd van record 1,69 euro) en lpg ook op recordprijs van 0,73 (0,727) per liter doen pijn, maar de automobilist wil en kan vaak niet minder rijden, aldus van Selms. Wel constateert UnitedConsumers inmiddels verdubbeling in aanvragen van tankkortingskaarten op haar website.