Contact
Mijn UnitedConsumers

Slim tanken in Europa tijdens vakantie levert voordeel op

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 2 juli 2009

De brandstofkosten voor autovakantiegangers vallen dit jaar ongeveer 50 euro lager uit. De extreme piek in brandstofprijzen van vorig jaar zomer is er niet meer. Daardoor zijn de brandstofkosten deze zomer zo'n 50 euro lager bij een autovakantie naar de Middellandse zee (2.500 km = ruim 200 liter benzine). Indien automobilisten op vakantie ook slim omgaan met de grote prijsverschillen voor brandstof in Europa levert dat ook nog eens 50 euro besparing op. Benzine is in de vakantielanden; Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Duitsland en pitsstop land Luxemburg, respectievelijk; 31, 30, 25,12, 11, 9 en 24 procent goedkoper dan in Nederland. Slim tanken in Europa loont, aldus Paul van Selms consumentencollectief www.UnitedConsumers.com

10 tot 20 euro per tankbeurt voordeliger

De benzine is momenteel 24 eurocent per liter goedkoper dan vorige zomer. Diesel zelfs 42 cent per liter en lpg 17 eurocent. Dat scheelt een slok op een borrel in de brandstofuitgaven op vakantie. Bijna 10 euro per benzine tankbeurt en 20 euro bij een diesel tankbeurt. Gecombineerd met slim tanken in het buitenland, waar de prijzen veelal lager zijn, kan dat voordeel per tankbeurt nog eens verdubbelen. Een actueel overzicht van de benzine-, diesel,- en lpg-prijzen in Europa is te vinden op www.UnitedConsumers.com/vakantie

Wel of niet met volle tank vertrekken

Luxemburg is en blijft voor alle brandstoffen altijd het voordeligst. Rijdt u niet over Luxemburg naar de zon, dan is het algemene advies voor diesel of benzinerijders; Tank zoveel mogelijk ver weg van Nederland, daar is de brandstof op enkele uitzonderingen na, veelal het goedkoopst. Kies daarbij ook voor tankstations buiten de snelweg, die zijn zeker voordeliger. Met een volle tank uit Nederland vertrekken loont alleen voor dieselrijders. Benzine rijders zijn in Duitsland 11 procent en België 6 procent goedkoper uit.

Land Euro95 LPG Diesel
Nederland Huidige benzine prijzen Huidige LPG prijzen Huidige Diesel prijzen
België 6% goedkoper 9% goedkoper 3% goedkoper
Duitsland 9% goedkoper 0% gelijk aan NL 0% gelijk aan NL
Engeland 19% goedkoper 4% duurder 12% duurder
Finland 8% goedkoper   nvt 7% goedkoper
Frankrijk 12% goedkoper 7% duurder 4% goedkoper
Griekenland 31% goedkoper 21% goedkoper 10% goedkoper
Ierland 19% goedkoper 36% goedkoper 5% goedkoper
Italië 11% goedkoper 4% goedkoper 3% duurder
Luxemburg 24% goedkoper 21% goedkoper 19% goedkoper
Oostenrijk 25% goedkoper 4% duurder 8% goedkoper
Portugal 11% goedkoper 14% goedkoper 6% goedkoper
Spanje 31% goedkoper 13% goedkoper 12% goedkoper
Zwitserland 30% goedkoper 0% gelijk aan NL 5% goedkoper

Gegevens van 26-06-2009