Contact
Mijn UnitedConsumers

Wintersporter tankt 25% goedkoper

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 19 december 2009

De brandstofprijzen in Europa vertonen nog steeds grote prijsverschillen. De benzine in de wintersportlanden Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Italië en Frankrijk is respectievelijk; 28, 23, 11, 11 en 12 procent goedkoper dan in Nederland. Maar het kan in sommige gevallen ook duurder. Diesel is in Italië weer duurder met 3 procent, LPG is alleen in Frankrijk en Oostenrijk een paar procent duurder, aldus consumentencollectief www.UnitedConsumers.com. Oorzaak is de lagere brandstofprijs, als gevolg van de stabiele olieprijs nu, welke het niveau van 1980 kent.

Verdien twee rondjes in de skihut

De brandstofuitgaven aan een wintersport zijn ongeveer 200 euro voor diesel en 250 euro voor een paar tanken met benzine. Tank je slim, doordat je weet waar het in het buitenland goedkoop is, dan bespaar je 30 tot 40 euro. Dat zijn twee rondjes in de skihut. Een overzicht van de brandstofprijzen in Europa staat op www.UnitedConsumers.com/vakantie. Ongeveer 1.000.000 Nederlanders vertrekken deze winter naar de sneeuw. Zo'n 300.000 vertrekken nog dit jaar met de kerst. De helft van de Nederlanders kiest voor Oostenrijk, ongeveer 19% voor Frankrijk, 5% voor Duitsland en 8% voor Zwitserland.

Wel of niet met volle tank vertrekken

In Luxemburg is en blijft voor alle brandstoffen altijd het voordeligst. Rijdt u niet over Luxemburg naar de sneeuw, dan is het algemene advies voor diesel of benzinerijders; Tank zoveel mogelijk in de wintersportlanden Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland zelf. Daar is de brandstof het goedkoopst. Met een volle tank uit Nederland vertrekken loont alleen voor dieselrijders. Benzine rijders zijn in Duitsland 11 procent en België 6 procent goedkoper uit.

Brandstof tabel europa