Contact
Mijn UnitedConsumers

Tanken op vakantie duurder dan vorig jaar

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 2 juli 2010

Tanken op vakantie in Europa valt dit jaar enkele tientjes duurder uit dan vorig jaar. De brandstofprijzen zijn in heel Europa sinds vorig jaar zo'n 10 procent gestegen. Indien automobilisten op vakantie echter slim omgaan met de grote prijsverschillen voor brandstof in Europa, kunnen ze tot tientallen euro's besparen. Benzine is in Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg tot 26 procent goedkoper dan in Nederland. Slim tanken in Europa loont, aldus Paul van Selms, die daarvoor een actueel overzicht van de benzine-, diesel,- en lpg-prijzen in Europa presenteert op www.UnitedConsumers.com/vakantie

Wel of niet met volle tank vertrekken

Luxemburg is en blijft voor alle brandstoffen altijd het voordeligst. Rijdt u niet over Luxemburg naar de zon, dan is het advies: tank zoveel mogelijk ver weg van Nederland, daar is de brandstof op enkele uitzonderingen na, veelal het goedkoopst. Kies indien mogelijk voor tankstations buiten de snelweg, deze zijn nog voordeliger. Voor benzine rijders loont het altijd om pas over de grens de tank vol te gooien. Voor dieselrijders ook, tenzij de bestemming Groot Brittannië of Ierland is. Een actueel overzicht van de brandstofprijzen in Europa is te vinden op www.UnitedConsumers.com/vakantie