Contact
Mijn UnitedConsumers

LPG prijst zich uit de markt door recordprijs

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 9 november 2010

Voor een liter LPG moet vrijdag aan de pomp gemiddeld 0,75 euro betaald worden en dat is de hoogste prijs die ooit gerekend werd voor de 'voordelige' brandstof. "Sinds de zomer van 2002 is de prijs van LPG bijna verdubbeld", aldus consumentencollectief UnitedConsumers vrijdag.

De prijs van LPG ligt daarmee nog wel op minder dan de helft van de benzineprijs, maar de verschillen worden kleiner. Wat verder in het nadeel van LPG werkt, is dat benzinemotoren steeds geavanceerder worden waardoor het lastiger is een LPG-installatie in te bouwen. "Daardoor wordt het minder aantrekkelijk voor mensen om ervoor te kiezen", stelt marktkenner Paul van Selms van UnitedConsumers.

Tenslotte voldoen dieselmotoren steeds vaker als alternatief voor de prijsbewuste veelrijder. De kleine dieselauto's worden door belastingvoordelen gebaseerd op milieukenmerken, steeds voordeliger.