Contact
Mijn UnitedConsumers

Lage benzineprijs door goedkope olieprijs

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 28 juni 2012

Olie is de afgelopen week in rap tempo goedkoper geworden, door groeiende zorgen over het herstel van de wereldeconomie. De prijs van een vat Brent, maatgevend voor de marktomstandigheden in Europa, het Middellandse Zeegebied, West-Afrika en delen van Azië, bedroeg donderdagochtend $ 93,50. Eind vorige week dook de olieprijs zelfs even onder de belangrijke grens van $ 90 per vat.

Benzineprijs in Nederland ook flink gezakt

De olieprijs is sinds het hoogtepunt in maart, circa $ 30 gezakt. Dat is ook voelbaar aan de benzinepomp waar de prijzen al enige tijd dalen. De gemiddelde landelijke adviesprijs voor een liter Euro95 is inmiddels van € 1,886 in maart gedaald naar € 1,759, meldt UnitedConsumers. Dat de daling van de benzineprijs in procentpunten gemeten achterblijft bij de olieprijs, komt doordat de prijs aan de pomp slechts deels afhankelijk is van de prijs van ruwe olie. Zo betaalt de automobilist in 2012 per liter benzine een vaststaande accijns van
€ 0,73, daarnaast wordt over de totaalprijs ook nog 19% BTW geheven.

Korting op de gemiddelde landelijke adviesprijs

UnitedConsumers biedt consumenten de mogelijkheid om op de gemiddelde landelijke adviesprijs nog 6 cent of meer korting per liter te krijgen bij ruim 600 tankstations in Nederland.