Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in wintersportlanden

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 27 december 2012

De brandstofprijzen in Europa vertonen nog steeds grote prijsverschillen. Tanken in de sneeuw is vooral een feest in Oostenrijk (23% goedkoper) en Zwitserland (24% goedkoper). De brandstofuitgaven op wintersport zijn ongeveer 200 euro voor diesel, en 250 euro met benzine. Door slim te tanken kunt u 25 euro besparen.

De prijzen per brandstofsoort wisselen sterk per land In Duitsland zijn benzine en diesel niet veel voordeliger meer dan in Nederland. Rijd u via Zuid-Duitsland naar de bergen in Oostenrijk en Zwitserland, dan loont het dus te wachten met benzine tanken tot u daar bent. Ook voor diesel kunt u het beste wachten tot u in Oostenrijk bent. Dit geldt overigens niet voor Zwitserland, waar diesel en LPG juist duurder zijn dan in Duitsland. Luxemburg is als vanouds het enige land waar u onderweg  naar de sneeuw op alle brandstoffen voordeliger uit bent. Benzine is er 26%, diesel 17% en LPG 24% goedkoper dan in Nederland.

Bijna 900.000 Nederlanders vertrekken deze winter naar de sneeuw. Ongeveer 300.000 daarvan vertrekken nog dit jaar met de kerst. De helft van de Nederlanders kiest voor Oostenrijk, ongeveer 19% voor Frankrijk, 5% voor Duitsland en 8% voor Zwitserland. Een overzicht van de brandstofprijzen in Europa staat op www.UnitedConsumers.com/vakantie.