Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoopste route naar wintersport

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 6 februari 2013

De verschillen tussen de brandstofprijzen in Europa lopen steeds harder op. Was benzine in december nog 23% goedkoper in Oostenrijk nu is dat alweer 25% goedkoper ook diesel is nu 10% goedkoper. De brandstofuitgaven voor een reis naar op wintersport zijn ongeveer 200 euro voor diesel, en 250 euro met benzine. Door slim te tanken kunt u 25 euro besparen.

De prijzen per brandstofsoort wisselen sterk per land

u via Zuid-Duitsland naar de bergen in Oostenrijk en Zwitserland, dan loont het dus te wachten met benzine tanken tot u daar bent. Ook voor diesel kunt u het beste wachten tot u in Oostenrijk bent. Dit geldt overigens niet voor Zwitserland, waar diesel en LPG juist duurder zijn dan in Duitsland. Luxemburg is als vanouds het enige land waar u onderweg naar de sneeuw op alle brandstoffen voordeliger uit bent. Benzine is er 25%, diesel 18% en LPG 28% goedkoper dan in Nederland.

Bijna 900.000 Nederlanders zijn of gaan deze winter op vakantie. De helft van de Nederlanders kiest voor Oostenrijk, ongeveer 19% voor Frankrijk, 5% voor Duitsland en 8% voor Zwitserland.

Wilt u ook in Nederland goedkoper tanken, dat kan via onze tankkaart. Klik hier om een tankkaart aan te vragen

Goedkoopste route naar wintersport