Contact
Mijn UnitedConsumers

Neem de afrit om goedkoop te tanken

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 3 januari 2014

Het prijsverschil tussen tankstations langs de snelweg en hun concurrenten aan kleinere wegen loopt steeds verder op. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Waar acht jaar geleden het prijsverschil in benzine nog 4,4 cent was, is dat eind vorig jaar opgelopen tot 7 cent. Diesel kost 5,9 cent meer aan de snelweg, terwijl dat in 2006 nog 3,7 cent was. Bij de literprijs van lpg is het verschil het sterkst gegroeid. Aan het eind van vorig jaar was de lpg-rijder 8,3 cent meer kwijt aan de snelweg dan wanneer hij in de aanliggende plaats had getankt. Acht jaar geleden was het prijsverschil 5,4 cent.

De overheid heeft dit jaar de accijnzen op brandstof verhoogd, waardoor benzine, diesel en lpg opnieuw duurder zijn geworden. De literprijs voor benzine komt daarmee op 1,77 euro, een liter diesel kost 1,51 en voor lpg betalen mensen 94 cent per liter (d.d. 3-1-2014). Met de UnitedConsumers tankkaart kunnen consumenten bij meer dan 600 tankstations door heel Nederland met korting tanken.

Vraag nu uw tankkaart aan >>

Bron: Nu.nl