Contact
Mijn UnitedConsumers

Brandstofaccijns mogelijk omlaag

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 17 februari 2014

De verhoogde accijns op brandstof kost de Nederlandse overheid geld in plaats van dat het meer inkomsten oplevert. Consumenten en transporteurs tanken massaal in België en Duitsland, waar de brandstofprijzen gemiddeld 10 tot 20 procent lager liggen. De overheid overweegt daarom nu om de accijnsverhoging terug te draaien.

Kabinet loopt inkomsten mis

Nederlandse tankstations aan de grens merken de accijnsverhoging goed. Zij verkochten in januari 25 procent minder diesel en lpg en 13 procent minder benzine vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Dat is niet alleen nadelig voor de tankstationhouders, de overheid verdient er veel minder aan dan vooraf berekend. Alleen al in januari is 65 miljoen euro aan accijnzen en btw misgelopen, blijkt uit berekeningen van de Bovag. Het kabinet onderzoekt nu of de accijnsverhoging ongedaan kan worden gemaakt.

Goedkoop tanken

Met de tankkaart van UnitedConsumers bespaart u altijd op uw brandstofkosten bij ruim 600 tankstations in Nederland. U krijgt 6 cent korting per liter benzine, diesel en lpg. Wilt u ook goedkoop tanken, vraag dan nu de gratis* tankkaart aan.

Tankkaart aanvragen >>

*De tankkaart met een waarde van € 5,- is gratis wanneer u in de eerste drie maanden minimaal 100 liter brandstof tankt.