Contact
Mijn UnitedConsumers

Vakantiedrukte in augustus

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 31 juli 2014

Komend weekend wordt grote drukte op de Franse, Duitse en Italiaanse snelwegen verwacht. In deze landen begint dan de zomervakantie en mensen trekken er massaal op uit richting het zuiden. Nederlanders die ook de zon opzoeken wordt aangeraden niet in het weekend te reizen om files te vermijden.

Goedkoop tanken in het buitenland

Wie deze zomer in het buitenland op vakantie gaat, kan een gedeelte van zijn vakantiekosten terugverdienen door slim te tanken. UnitedConsumers heeft alle prijzen voor benzine, diesel en LPG in Europa in een handig overzicht gezet. Stippel de goedkoopste route uit en bespaar tientallen euro's op brandstof.

Bekijk de actuele brandstofprijzen in Europa

Benzine tanken in Spanje en Luxemburg

Nederlanders doen er nog steeds verstandig aan om in het buitenland te tanken. In Frankrijk is benzine zo'n 20% goedkoper dan in Nederland, in Spanje is 23% goedkoper en Luxemburg blijft de laagste benzineprijzen houden met prijzen die 25% lager liggen dan in eigen land. Italiaanse benzineprijzen liggen ongeveer gelijk met de Nederlandse prijs voor benzine.

Diesel goedkoper in Frankrijk en Luxemburg

Vergeleken met de Nederlandse dieselprijs, is diesel in Frankrijk en Luxemburg respectievelijk 17% en 20% goedkoper. Maar ook Duitsland (-8%) en Spanje (-10%) hebben lagere dieselprijzen dan Nederland. Italië is net als in benzine, duurder dan in Nederland.

LPG tanken in België en Luxemburg

In Luxemburg ligt ook de prijs van LPG het laagst. LPG is daar maar liefst 36% goedkoper dan in Nederland. De Belgische LPG prijs ligt ook fors lager dan in Nederland: 30%. In Frankrijk ligt de prijs van LPG ongeveer gelijk met die in Nederland.

Vakanties in Nederland

In Nederland begint komende week de bouwvak voor midden Nederland. In die week heeft ongeveer iedereen vakantie en zal het op de Nederlandse wegen relatief rustig zijn.

Zomervakantie 2014 Nederland

Week Noord-NL Midden-NL Zuid-NL
28 (7 jul) BO / VO    
29 (14 jul) BO / VO BO / VO  
30 (21 jul) BO / VO / BV BO / VO BO / VO
31 (28 jul) BO / VO / BV BO / VO BO / VO / BV
32 (4 aug) BO / VO / BV BO / VO / BV BO / VO / BV
33 (11 aug) BO / VO BO / VO / BV BO / VO / BV
34 (18 aug)   BO / VO / BV BO / VO
35 (25 aug)   BO / VO  

BO = basisonderwijs, VO = voortgezet onderwijs, BV = bouwvak