Contact
Mijn UnitedConsumers

Voordelig tanken in de sneeuw

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 27 november 2014

Slimme wintersporters gaan komende week vooraf geïnformeerd op weg. Zo besparen zij tot vijftig euro door tankstops vooraf slim te plannen. Door grote accijnsverschillen liggen de brandstofprijzen in Europa ver uit elkaar. Luxemburg is als vanouds het goedkoopste land om te tanken. Maar kent u de prijsverschillen tussen; Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Duitsland? Waarschijnlijk niet, kijk dan bij brandstofprijzen in Europa

Prijsverschillen groot in Europa

Gemiddeld ligt de benzineprijs in de populaire wintersportgebieden door accijnzen ruim 20 procent lager en is diesel en LPG zo'n 10 procent goedkoper dan in eigen land. Daar komt nog bij dat per 1 januari 2015 in Nederland de accijns per liter brandstof wordt verhoogd met ruim 1 cent voor benzine en diesel en iets minder dan 1 cent voor LPG. Nederland blijft daarmee de hoogste accijns op benzine van Europa houden.

Verschillen per brandstofsoort

Bij het oversteken van grenzen in Europa kan nog even tanken, voor of na de grens, zo'n 10 euro voordeel opleveren. Bij 4 keer tanken kan dat oplopen tot tientallen euro's; 1 of 2 gratis rondjes tijdens de apres ski. Samengevat zijn van de landen waar geskied wordt Oostenrijk en Frankrijk erg goedkoop,maar er zitten naast verschillen per land, ook de nodige verschillen per brandstof.

Ook tanken in Nederland kan voordeliger

Middels onze tankkaart krijgt u extra korting bij ruim 600 tankstations in Nederland. U krijgt korting op alle brandstoffen zoals LPG, benzine, diesel en alle overige brandstoffen. Laat geen geld liggen en tank ook goedkoper.