Contact
Mijn UnitedConsumers

Slimme wintersporters tanken goedkoper

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 23 december 2015

Wie een wintersportvakantie in het vooruitzicht heeft doet er goed aan om vooraf informatie in te winnen over de reis. Een besparing van ruim 40 euro is namelijk mogelijk door slim uw tankstops te plannen. De brandstofprijzen liggen in Europa ver uit elkaar door de verschillende accijnzen hierop. Nederland kent door de hoge accijnzen de hoogste brandstofprijzen. Het voordeel in het buitenland kan daarom erg oplopen.

Prijsverschillen per brandstofsoort in elk land anders

Het prijsvoordeel in euro's is voor tanken in het buitenland het grootst bij benzine. Voor diesel en LPG ligt dit voordeel lager. Daarbij moet opgemerkt worden dat er ook per brandstofsoort verschillen zijn. Zo is in Zwitserland de benzine 26 procent goedkoper dan in Nederland. Dit vertaalt zich in zo'n twintig euro voordeel voor een volle tank. LPG is daar echter twee procent duurder ten opzichte van ons eigen land.

Naast Luxemburg zijn ook Oostenrijk en Zwitserland goedkoper dan Duitsland

Luxemburg staat al jaren bekend om de goedkope brandstof. Maar niet alleen in Luxemburg is voordeel te halen. In de populairste wintersportlanden ligt de gemiddelde benzineprijs ruim twintig procent lager dan in Nederland. Oostenrijk spant de kroon met benzineprijzen die momenteel gemiddeld 36 procent goedkoper zijn. Voor diesel geldt een voordeel van zo'n vijftien procent. Met LPG bent u gemiddeld zelfs 25 procent goedkoper uit dan in eigen land.

Op weg naar het wintersportland loont het daarom om tankstops goed te plannen. Tank bijvoorbeeld op de heenweg in Duitsland en op de terugweg in Oostenrijk en Duitsland. Dat levert ruim 40 euro voordeel op. Een volledig en actueel overzicht van alle tankprijzen vindt u op brandstofprijzen in Europa.

Voordeliger tanken in Nederland

Met de tankkaart van UnitedConsumers krijgt u korting bij ruim 600 tankstations in Nederland. Op uw eerste tankbeurt ontvangt u zelfs een dubbele korting. Zowel op benzine, diesel als LPG. Ga voor voordeel en tank ook goedkoper.