Contact
Mijn UnitedConsumers

Alternatief voor goedkoop tanken België

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 3 november 2016

Veel Nederlanders die dichtbij de grens wonen van België, gaan regelmatig de grens over om in ons buurland goedkoper te tanken. Een lange rij voor benzinestations net over de Belgische grens is dan ook niet ongewoon. Blijkbaar staan we graag even in de rij om te besparen op tanken. Echter is het goedkope tanken in België voor velen per januari 2017 voorbij, wanneer België overstapt op E10 benzine. Wat is het alternatief om goedkoop te tanken?

E10 benzine is goed voor het milieu

België kiest per januari 2017 voor E10 benzine, een milieuvriendelijkere benzine dan Euro95. E10 benzine bestaat voor 90 procent uit loodvrije benzine en voor tien procent uit ethanol, een soort alcohol wat gemaakt wordt van onder andere maïs en tarwe. Hierdoor is de CO2 uitstoot minder. Euro95 bevat ook al een klein percentage ethanol, maar veel minder dan E10.

Veel auto's overleven E10 benzine niet

Veel auto's zijn niet geschikt voor E10 brandstof. Zij kunnen de hogere hoeveelheid ethanol niet verdragen en de motor kan hierdoor kapot gaan. Zo'n tien procent van alle auto's is niet geschikt voor E10 benzine. Het gaat voornamelijk om auto's van tien jaar of ouder. België biedt geen Euro95 meer aan, waardoor voor veel auto's de duurdere premiumbrandstof Euro98 de enige oplossing is. Hiermee komt er voor velen een einde aan goedkoop tanken in België. Nederland blijft voorlopig Euro95 aanbieden, soms naast E10 brandstof.

Het alternatief om toch goedkoop te tanken

Voor iedereen die gewend was om in België goedkoop te tanken, is er een oplossing om in eigen land goedkoop Euro95 (en andere benzinesoorten) te blijven tanken. UnitedConsumers biedt altijd, bij iedere benzinesoort, zes cent korting per liter aan bij 600 aangesloten tankstations in Nederland. Krijgt u al korting bij de pomp? Dan krijgt u van UnitedConsumers nog één tot drie cent extra korting per liter. Hierdoor kunt u gewoon goedkoop tanken in eigen land, met iedere soort auto. De tankkaart van UnitedConsumers is daarom hét alternatief voor goedkoop tanken in België.