Contact
Mijn UnitedConsumers

Bedenktijd over uw bestelling

U heeft een telefoon abonnement via UnitedConsumers aangevraagd. Met dit abonnement bent u altijd verzekerd van goedkoop bellen. Mocht u toch twijfelen over uw aankoop, dan doen wij daar niet moeilijk over. Volgens de wet Koop op Afstand heeft u recht op een bedenktijd. Binnen 14 kalenderdagen kunt u uw bestelling kosteloos annuleren. Goed voor elkaar.

Bedenktijd van 14 kalenderdagen

Bent u niet overtuigd van uw bestelling? Dan kunt u dit binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen kosteloos annuleren. Heeft u alleen een telefoon abonnement besteld, dan gaat de bedenktijd in vanaf ondertekening van het contract. Krijgt u daar ook een toestel bij, dan gaat de bedenktijd voor zowel het abonnement als het toestel in op de dag na ontvangst van uw telefoon. Vanaf uw bekendmaking van de annulering heeft u 14 kalenderdagen de tijd om de producten aan UnitedConsumers retour te zenden.

Producten terugsturen: de voorwaarden

Wilt u uw aangevraagde abonnement en/of toestel annuleren, laat dit dan binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen per e-mail of telefoon aan ons weten. U krijgt dan het herroepingsformulier opgestuurd. Middels dit formulier maakt u kenbaar dat u de overeenkomst wilt annuleren. U kunt het formulier ook zelf downloaden. Wij vragen u dan nog wel om uw annulering eerst per telefoon of via e-mail aan ons kenbaar te maken. Daarna zendt u ons het herroepingsformulier toe.

Download het modelformulier voor herroeping

Voor het terugsturen van producten zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

  • U heeft het product niet gebruikt.
  • Het product en de fabrieksverpakking zijn niet beschadigd.
  • U retourneert het product goed verpakt in een stevige doos.
  • U verstuurt het product inclusief alle accessoires en boekjes.
  • U verstuurt het product binnen 14 kalenderdagen na de ontvangst van uw herroepingsformulier door UnitedConsumers.

Let op: voldoet u niet aan de voorwaarden voor retourzending, dan wordt uw pakket niet geaccepteerd. U ontvangt van ons een rekening voor het losse toestel.
 

Verzending en ontvangst retourpakket

Bewaar het verzendbewijs van het postkantoor tot u van UnitedConsumers bericht heeft gehad dat het toestel in goede staat is ontvangen. Retourzending is op eigen risico en de kosten zijn voor uw rekening. UnitedConsumers is pas verantwoordelijk voor uw pakket zodra we hebben getekend voor ontvangst. We raden u daarom aan het pakket verzekerd en aangetekend te versturen. De kosten hiervoor bedragen € 8,05. Zodra het pakket bij ons binnen is, ontvangt u een e-mail ter bevestiging.

Heeft u een sim only abonnement waar u binnen de bedenktijd van 14 dagen toch vanaf wilt? Dit is mogelijk. De provider kan er dan wel voor kiezen om de eventuele kosten voor het gebruik van het abonnement bij u in rekening te brengen. De tarieven vindt u in de offerte op pagina 3.

Gemaakte kosten teruggestort

Het komt voor dat u een bedrag vooruit heeft betaald voor uw abonnement en/of het toestel. In het geval van annulering krijgt u dit bedrag teruggestort. Binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van de door u geretourneerde producten maken we het geld aan u over. U krijgt uw geld terug wanneer de producten op tijd (dus binnen 14 dagen na uw annulering) bij ons binnen zijn en wanneer u aan alle voorwaarden heeft voldaan.

Bedenktijd producten en diensten

De wet maakt onderscheid tussen de bedenktijd voor producten en diensten. Onder een dienst verstaan we een gsm abonnement zonder toestel. Een product is een tablet, een mobiele telefoon of een accessoirepakket. Voor alles geldt: u heeft recht op een bedenktijd van 14 dagen. Er bestaan echter verschillende voorwaarden voor producten en diensten.

  • Bedenktijd product: mobiele telefoon

Uw bedenktijd begint één dag na de datum van aflevering. De pakketvervoerder koppelt de afleveringsdatum van uw toestel terug aan UnitedConsumers.

  • Bedenktijd dienst: abonnement

Als u alleen een telefoon abonnement aanvraagt (dus zonder toestel), dan gaat de bedenktijd in vanaf ondertekening van het contract. Uw bedenktijd begint dus op de dag dat u uw documentatie voor de aanvraag van het abonnement terugstuurt naar UnitedConsumers.

  • Bedenktijd dienst + product: abonnement met mobiele telefoon

Voor een abonnement met mobiele telefoon gelden andere regels. Uw bedenktijd begint niet vanaf de tekening van het contract, maar vanaf de dag na levering van het toestel.