Contact
Mijn UnitedConsumers

Bedenktijd over je bestelling

Je hebt een telefoon abonnement via UnitedConsumers aangevraagd. Met dit abonnement ben je altijd verzekerd van goedkoop bellen. Mocht je toch twijfelen over je aankoop, dan doen wij daar niet moeilijk over. Volgens de wet Koop op Afstand heb je recht op een bedenktijd. Binnen 14 kalenderdagen kun je jouw bestelling kosteloos annuleren. 


Bedenktijd van 14 kalenderdagen

Ben je niet overtuigd van je bestelling? Dan kun je dit binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen kosteloos annuleren. Heb je alleen een telefoon abonnement besteld, dan gaat de bedenktijd in vanaf ondertekening van het contract. Krijg je daar ook een toestel bij, dan gaat de bedenktijd voor zowel het abonnement als het toestel in op de dag na ontvangst van de telefoon. Vanaf de bekendmaking van de annulering heb je 14 kalenderdagen de tijd om de producten aan UnitedConsumers retour te zenden.


Producten terugsturen: de voorwaarden

Wil je jouw aangevraagde abonnement en/of toestel annuleren, laat dit dan binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen per e-mail of telefoon aan ons weten. Je krijgt dan het herroepingsformulier opgestuurd. Middels dit formulier maak je kenbaar dat je de overeenkomst wil annuleren. Je kunt het formulier ook zelf downloaden. Wij vragen je dan nog wel om je annulering eerst per telefoon of via e-mail aan ons kenbaar te maken. Daarna zend je ons het herroepingsformulier toe.

> Download het modelformulier voor herroeping

Voor het terugsturen van producten zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • Je hebt het product niet gebruikt.
 • Het product en de fabrieksverpakking zijn niet beschadigd.
 • Je retourneert het product goed verpakt in een stevige doos.
 • Je verstuurt het product inclusief alle accessoires en boekjes.
 • Je verstuurt het product binnen 14 kalenderdagen na de ontvangst van je herroepingsformulier door UnitedConsumers.

Let op: voldoe je niet aan de voorwaarden voor retourzending, dan wordt het pakket niet geaccepteerd. Je ontvangt van ons een rekening voor het losse toestel.
 


Verzending en ontvangst retourpakket

Bewaar het verzendbewijs van het postkantoor tot je van UnitedConsumers bericht hebt gehad dat het toestel in goede staat is ontvangen. Retourzending is op eigen risico en de kosten zijn voor jouw rekening. UnitedConsumers is pas verantwoordelijk voor het pakket zodra we hebben getekend voor ontvangst. We raden je daarom aan het pakket verzekerd en aangetekend te versturen. De kosten hiervoor bedragen € 8,05. Zodra het pakket bij ons binnen is, ontvang je een e-mail ter bevestiging.

Heb je een sim only abonnement waar je binnen de bedenktijd van 14 dagen toch vanaf wilt? Dit is mogelijk. De provider kan er dan wel voor kiezen om de eventuele kosten voor het gebruik van het abonnement bij jou in rekening te brengen. De tarieven vind je in de offerte op pagina 3.


Gemaakte kosten teruggestort

Het komt voor dat je een bedrag vooruit hebt betaald voor je abonnement en/of het toestel. In het geval van annulering krijg je dit bedrag teruggestort. Binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van de door jou geretourneerde producten maken we het geld aan je over. Je krijgt je geld terug wanneer de producten op tijd (dus binnen 14 dagen na de annulering) bij ons binnen zijn en wanneer je aan alle voorwaarden hebt voldaan.


Bedenktijd producten en diensten

De wet maakt onderscheid tussen de bedenktijd voor producten en diensten. Onder een dienst verstaan we een gsm abonnement zonder toestel. Een product is een tablet, een mobiele telefoon of een accessoirepakket. Voor alles geldt: je hebt recht op een bedenktijd van 14 dagen. Er bestaan echter verschillende voorwaarden voor producten en diensten.

 • Bedenktijd product: mobiele telefoon
  De bedenktijd begint één dag na de datum van aflevering. De pakketvervoerder koppelt de afleveringsdatum van het toestel terug aan UnitedConsumers.

 • Bedenktijd dienst: abonnement
  Als je alleen een telefoon abonnement aanvraagt (dus zonder toestel), dan gaat de bedenktijd in vanaf ondertekening van het contract. De bedenktijd begint dus op de dag dat je jouw documentatie voor de aanvraag van het abonnement terugstuurt naar UnitedConsumers.

 • Bedenktijd dienst + product: abonnement met mobiele telefoon
  Voor een abonnement met mobiele telefoon gelden andere regels. De bedenktijd begint niet vanaf de tekening van het contract, maar vanaf de dag na levering van het toestel.