Contact
Mijn UnitedConsumers

WhatsApp gratis voor iedereen

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 22 januari 2016

Vanaf 18 januari is WhatsApp officieel gratis. De berichtendienst is gestopt met abonnementen en het eindeloos verlengen van proefperiodes. De afgelopen jaren moest een deel van alle WhatsApp gebruikers een klein bedrag betalen om WhatsApp te gebruiken. Nu heeft de populaire berichtendienst dus besloten om WhatsApp voor iedereen gratis te maken.

CEO van WhatsApp, Jan Koum, maakte het nieuws bekend op de Duitse technologieconferentie DLD. Koum gaf als reden te willen voorkomen dat gebruikers plotseling niet meer kunnen communiceren omdat ze problemen ondervinden met hun creditcard. Met deze beslissing neemt WhatsApp dus definitief afscheid voor de betaalde optie.

In de praktijk

Voor de meeste gebruikers verandert er weinig. Als u WhatsApp voor de eerste keer activeert, krijgt u direct een jaar gratis gebruik van de dienst. Zodra dit jaar is afgelopen krijgt u altijd een melding van de applicatie dat er weer een gratis jaar aan is vastgeplakt. Het aantal gebruikers dat voor de dienst heeft moeten betalen is hoogstwaarschijnlijk beperkt.

Over WhatsApp

WhatsApp is een berichtendienst voor smartphones waarmee u eenvoudig berichten, foto's en video's kunt versturen naar andere WhatsApp gebruikers. Het is de meest gedownloade app van dit moment. Whatsapp werd in 2014 overgenomen door Facebook voor bijna 20 miljard euro.

Bent u op zoek naar een mobiele telefoon waar u WhatApp op kunt installeren? Gebruik onze smartphone vergelijker en maak uw keuze uit de nieuwste modellen. Zo doen we dat.