Contact
Mijn UnitedConsumers

Virtual Reality met Samsung Galaxy S8

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 1 juni 2016

De tijd dat de mobiel alleen werd gebruikt om te bellen ligt al enkele jaren achter ons. De opkomst van de smartphone heeft de telefoonmarkt compleet veranderd. Tegenwoordig zijn we altijd bereikbaar, online en maken we de mooiste foto's en video's. Ook de resoluties op de smartphone schermen worden steeds beter en hoger. Tot op heden wordt dit door de consument nog vaak afgedaan als onzinnig, aangezien de batterij sneller leegloopt en het verschil op het eerste gezicht haast niet te zien is.

VR-ready beeldscherm

De grote spelers op de smartphone markt denken echter al verder vooruit. De innovaties ter verbetering van de resolutie zijn eigenlijk niet bedoeld voor het normale smartphonegebruik, maar met name voor het verder ontwikkelen van Virtual Reality. Samsung neemt hierin momenteel de leiding en toonde tijdens de techbeurs Display Week in San Francisco een 4K-resolutie AMOLED-scherm van 5,5-inch. Dit scherm heeft 2160 bij 3840 pixels, wat 44,7% hoger is dan de pixeldichtheid van andere toestellen op de huidige markt.

In eerdere modellen van Samsung die geschikt zijn voor VR, zoals de Galaxy S7, laat de pixeldichtheid vaak nog te wensen over en storen velen zich aan de zichtbare pixels. Voor Virtual Reality is iedere pixel hard nodig. Het 4K-resolutie scherm van Samsung lijkt hiermee het eerste te zijn dat echt VR-ready is. Het beeldscherm dat Samsung demonstreerde op de techbeurs was echter een prototype. Voordat de technologie geheel klaar is voor consumentenproducten, moet Samsung nog een paar aanpassingen doen. Naar verluid komt dit scherm op de nieuwste Galaxy, vermoedelijk de Galaxy S8, die in 2017 uitkomt. Hierdoor heeft Samsung nog even tijd om het scherm te optimaliseren.

Controleer eenvoudig zelf de ideale dekking van uw autoverzekering

Meer innovatieve schermtechnologieën

Samsung introduceerde, naast het 4K-resolutie scherm, nog meer innovatieve ideeën tijdens de Display Week. Ten eerste de zogeheten 'Bio Blue'. Dit is een nieuwe schermtechnologie dat minder blauw licht weergeeft, wat fijner en rustiger is voor de ogen. 'Bio Blue' is ideaal voor Virtual Reality doeleinde, aangezien de VR-bril hierdoor langer gebruikt kan worden zonder dat de ogen moe worden. Daarnaast toonde Samsung een scherm waarop de kijker diepte kan zien, zonder gebruik te hoeven maken van een speciale bril.

Smartphone aanbod

De innovaties op smartphonegebied gaan continu door, waardoor er ontzettend veel keuze is. Op onze website kun u eenvoudig de nieuwste smartphones vergelijken. Toch is nieuw niet altijd beter, zeker wanneer u nog tevreden bent met uw huidige telefoon. Met Sim Only van Tele2 stelt u eenvoudig zelf uw abonnement samen, zodat u een abonnement heeft dat perfect past bij uw gebruik. Zo doen we dat.