Contact
Mijn UnitedConsumers

Onthulling Samsung Galaxy Note 7

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 4 augustus 2016

Samsung heeft zijn nieuwste smartphone van de Note-serie aangekondigd: de Samsung Galaxy Note 7. De Note-serie heeft in de regel een groot beeldscherm en ook de nieuwste Note 7 is hier geen uitzondering op met een 5.7 inch scherm. In tegenstelling tot zijn voorganger komt de Samsung Galaxy Note 7 bovendien wél naar Europa.

Met de introductie van de Note 7 loopt de Note-serie weer gelijk aan de Samsung Galaxy S-serie. Samsung staat al enige tijd bekend om de geweldige kwaliteit van de Super-Amoled beeldschermen. Het is dan ook geen verrassing dat de Galaxy Note 7 hiermee is uitgerust. Daarnaast treedt de Note 7 een beetje in de voetsporen van de Galaxy S7 en S7 edge door het gebruik van dezelfde snelle hardware.

De Note 7 bevat een 12 megapixel camera en 5 megapixel frontcamera, die ook aanwezig zijn op de Galaxy S7. Toch is de Galaxy Note 7 zeker geen grotere versie van de Galaxy S7 en S7 edge. Een van de opvallendste toevoegingen is namelijk de tweede frontcamera aan de linker bovenkant. Dit is echter geen normale camera, maar een irisscanner die werkt op infrarood licht. Hiermee zet Samsung een stap in de richting van het biometrisch beveiligen van de smartphone.

Ook de vertrouwde stylus, de zogenoemde S Pen, is ook bij de nieuwste Note weer aanwezig. Hiermee kan op het gescherm getekend en geschreven worden. Nieuw is dat de stylus ook gebruikt wordt als vergrootglas of vertaalmachine, enkel door de pen boven de tekst te houden. Daarnaast werkt de pen ook wanneer het scherm vergrendeld of nat is. De Note 7 is overigens niet alleen resistent tegen spatwater, maar kan zelfs een half uur onder water blijven op een meter diepte.

De Samsung Galaxy Note 7 is vanaf 2 september in Europa te koop, maar er hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan. De smartphone gaat naar verluidt € 849,- kosten. Bent u nog ruim tevreden met uw smartphone maar wilt u graag een goedkoper abonnement? Bij Tele2 vindt u vast een sim only abonnement dat bij uw smartphone gebruik past. Goed voor elkaar.