Contact
Mijn UnitedConsumers

Een Samsung met 5 cameralenzen of vouwt u ‘m liever op?!

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 21 februari 2019

Samsung tilt met de nieuwe Galaxy S10 de smartphone wel naar een heel hoog niveau. De smartphone, met 5 verschillende camera's, werd woensdagavond gepresenteerd door de smartphonefabrikant. Als dat nog niet genoeg is, kwam het bedrijf ook nog met een andere innovatie: de opvouwbare smartphone!

Niet 1, 2, 3, 4, maar VIJF camera’s?!

De telefoonfabrikant zorgt er met deze nieuwe release in ieder geval voor dat u geen moment meer mist. Deze smartphone beschikt namelijk over vijf verschillende camera’s. Nu lijkt dat misschien een beetje overdreven, maar als u naar de specificaties kijkt dan zit er toch echt een goede reden achter.

  1. 12 MegaPixel Telefoto camera: Inzoomen met een telefooncamera was tot nu toe best lastig. Vaak worden de foto’s er pixelig en onscherp van. Met deze telelens is dat gewoon verleden tijd.
  2. 12 Megapixel Groothoekcamera: Aan de standaard foto’s zijn ook gedacht met een haarscherpe groothoekcamera. Nou ja, het begrip standaard is met deze telefoon wel veranderd, want met de groothoekcamera past er nóg meer in één foto.
  3. 16 Megapixel Ultra Wide Camera: De optie om panoramafoto’s te maken met een smartphone is natuurlijk niet nieuw. Toch blijkt de techniek niet altijd klaar om deze foto’s te vertonen op andere schermen. Ook dat probleem lost de S10 moeiteloos op.
  4. 10 Megapixel Selfie-camera: Een superscherpe selfie-camera kan natuurlijk niet ontbreken in 2019. De Samsung Galaxy S10 is dus voorzien van een indrukwekkende cameralens die zorgt dat zowel u als uw selfiepartner er goed op staan.
  5. 8 Megapixel RGB-dieptecamera: voor als u de fotograaf in uzelf echt helemaal los wilt laten gaan is er een speciale dieptecamera aan de voorkant van de S10+ die kleuren nog realistischer weergeeft.

Samsung Galaxy S10 met korting

Dunne randen, groter scherm

Het uiterlijk van de S10 is dan misschien niet zo vernieuwd, het scherm is wel groter geworden in vergelijking met de voorganger Galaxy S9. Ook zijn de randen van het oledscherm aan de zijkant een stukje dunner. Bij de S10 en S10+ loopt het scherm door in de randen van het toestel. De S10e beschikt enkel over een plat oleddisplay van 5,8 inch.

Vingerafdrukscanner in het scherm

Iets dat Samsung eigenlijk al jaren van plan was, maar nog niet eerder is gelukt. Nu is de vingerafdrukscanner dan toch echt netjes verwerkt onder het oledscherm. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar maakt toegang tot uw telefoon nog gemakkelijker. Bekijk alle specificaties hieronder in de handige tabel.

Specificaties Samsung Galaxy S10+/S10/S10e

Specs Galaxy S10+ Galaxy S10 Galaxy S10e
Schermgrootte 6,4 inch 6,1 inch 5,8 inch
PPI 522 550 438
Werkgeheugen 8 of 12 Gigabyte 8 Gigabyte 6 Gigabyte
Opslagruimte 128 GB of 512 GB of 1 TB 128 GB / 512 GB 128 GB
Accu 4.100 mAh 3.400 mAh 3.100 mAh
Camera's achter 12 MP + 12 MP + 16 MP 12 MP + 12 MP + 16 MP 12 MP + 16 MP
Camera's voor 10 MP + 8 MP 10 MP 10 MP
Software Android 9.0 Pie Android 9.0 Pie Android 9.0 Pie
Afmetingen 74,1 x 157,6 x 7,8 mm 70,4 x 149,9 x 7,8 mm 69,9 x 142,2 x 7,9 mm
Gewicht 175 gram 157 gram 150 gram
Prijs Vanaf 999,- euro Vanaf 899,- euro Vanaf 749,- euro

Samsung Fold: een telefoon om op te vouwen

Kan het nog vooruitstrevender? Als het aan Samsung ligt wel. Naast de nieuwe S10 werd namelijk ook de Samsung Fold gepresenteerd. Een soort kruising tussen een smartphone en tablet die u, zoals de naam doet vermoeden, kunt opvouwen.

De Samsung Fold heeft uitgeklapt een schermgrootte van 4,6 inch, maar als u de telefoon uitklapt telt het scherm 7,3 inch. Samsung vertelde tijdens de presentatie van de Fold dat onder andere Whatsapp, Google Maps en Netflix de uitklabare functie ondersteunen.

Ook de uitklapbare smartphone beschikt over een flink aantal camera’s. In totaal zijn er namelijk 6 verschillende camera’s verwerkt aan de voor-, achter- en, als het scherm is ingeklapt, binnenkant van het toestel. 

Datum release Galaxy Fold

De Galaxy Fold is vanaf 3 mei beschikbaar in Europa. Het apparaat is een kleine investering te noemen, want voor de Fold betaalt u waarschijnlijk rond de 2.000 euro.