Contact
Mijn UnitedConsumers

Telfort stopt ermee, wat nu?

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 26 april 2019

Moederbedrijf KPN kiest ervoor om binnenkort te stoppen met het dochtermerk Telfort. Vanaf 1 mei is het afsluiten van een abonnement via Telfort niet meer mogelijk. We zetten de gevolgen voor onze deelnemers met een Telfort abonnement graag even op een rij.

Niet alleen aan het bestaan van Telfort komt een einde. Ook het bekende Xs4all werkt binnenkort onder de naam KPN. Het moederbedrijf heeft deze keuze gemaakt om de sterke eigenschappen van de merken te kunnen bundelen. Een woordvoerder vertelt aan tech-website Tweakers dat KPN op termijn de klanten van deze merken wil bedienen onder de merknaam KPN.

Wat betekent dit voor mij als klant?

Een van de grote veranderingen voor klanten van Telfort is het sluiten van de fysieke winkels. Daar kunt u per 1 mei niet meer terecht met vragen. Het is wel mogelijk om met uw vraag naar een winkel van KPN te gaan, maar uiteraard staat ook de klantenservice van UnitedConsumers u met plezier te woord.

Verder worden er vanaf deze datum geen nieuwe Telfort abonnementen aangeboden. Wel blijven huidige klanten van Telfort voorlopig het vertrouwde logo op de factuur te zien. Wanneer de naam Telfort definitef verdwijnt is nog niet bekend, maar dat dit uiteindelijk gaat gebeuren staat vast.

Verlengen van bestaande abonnementen is de komende tijd nog gewoon mogelijk. Het is nog niet helemaal duidelijk voor hoe lang dit mogelijk blijft. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

En die vrolijke ex-miljonair dan?

Jammer genoeg moeten we vanaf nu waarschijnlijk ook afscheid nemen van het personage Hans van de Berg. De optimistische ex-miljonair was vanaf 2011 in de commercials van Telfort te zien. Met het stoppen van Telfort komt er dus ook een einde aan zijn rol als gezicht van de reclamecampagnes op televisie.

Vragen, neem contact op

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit bericht of bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw Telfort abonnement te verlengen? Neem contact op met onze klantenservice en we helpen u graag op weg met de voordeligste aanbiedingen van dit moment, inclusief 1 of 2 maanden gratis bundeltegoed. We staan voor u klaar met persoonlijk advies.