Contact
Mijn UnitedConsumers

De opkomst van het merk Oppo

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 20 januari 2020

Met een wereldwijd marktaandeel van 9% in 2019, haalt Oppo bijna gigant Apple in, die in het derde kwartaal van 2019 een marktaandeel van 12% had. Hiermee behoort Oppo tot de top 5 van best verkochte smartphonemerken ter wereld en gaat het de concurrentie met Samsung, Apple en Huawei aan.

Chinese smartphonefabrikanten, zoals HuaweiOnePlus en Xiaomi, timmeren al een tijdje aan de weg om de smartphonemarkt in handen te krijgen. Aan bovenstaande lijst kan nog een andere interessante speler toegevoegd worden, want het Chinese merk Oppo wil ook een aandeel in de markt. Sinds 2017 is Oppo de allergrootste in China, dus besloten zij in augustus 2018 om ook Nederlandse markt te veroveren. En ze zijn aardig op weg.

Innovatieve functies

Het merk Oppo blinkt niet perse uit in prijs-kwaliteitverhouding, maar wel op het gebied van innovatieve functies. Denk hierbij aan een uitschuifbare camera, zodat er geen notch meer op het beeldscherm zit. Ook met haar besturingssysteem gaat Oppo vernieuwend te werk. Hoewel de smartphones op Android draaien, geeft Oppo hier een eigen twist aan met de ColorOS interface. 

Nauw betrokken bij ontwikkeling 5G

Dat het 5G-netwerk nadert, ontgaat niemand meer. Het 5G-netwerk is al een tijd onderwerp van gesprek, omdat er spionage via de 5G-apparatuur van Huawei mogelijk zou zijn. Extra veiligheidsmaatregelen en strenge eisen vanuit de overheid, moeten spionage op het 5G-netwerk voorkomen. Dat komt goed uit, want in 2020 wordt het 5G-netwerk gelanceerd, waarbij Oppo nauw betrokken is.

Oppo en T-Mobile

T-Mobile heeft al aangekondigd dat zij in 2020 een landelijk dekkend 5G-netwerk uit gaan rollen in Nederland. De datum van lancering is echter nog niet bekend. Oppo en T-Mobile starten in het eerste kwartaal van 2020 starten een 5G-testprogramma, met als doel de 5G-connectiviteit op de Nederlandse markt optimaliseren. Oppo heeft al 5G-smartphones in haar assortiment en de eerste 5G-ready abonnementen van T-Mobile zullen vanaf februari 2020 beschikbaar zijn. 

Oppo en UnitedConsumers

Via UnitedConsumers kunt u vanaf eind januari een Oppo smartphone aanschaffen, met of zonder abonnement. Binnen het aanbod van UnitedConsumers kunt u kiezen uit zes modellen van Oppo, waarvan vier uit de Reno serie en twee uit de A-serie.

Bekijk alle Oppo smartphones