Contact
Mijn UnitedConsumers

Nog even wachten op Apple’s iOS 14

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 7 april 2020

Over iets meer dan anderhalve maand is het zover. Dan presenteert Apple traditiegetrouw de nieuwste ontwikkelingen voor de iPhone en andere Apple producten. Ook worden de nieuwe software-updates voor iOS aangekondigd. 

Jaarlijks brengt Apple - in september - een grote software-update uit. Dit jaar zal het gaan om de nieuwe iOS 14. UnitedConsumers blikt alvast vooruit op wat de consument kan verwachten.

Nieuwe functies iOS 14

Wat zijn de nieuwste functies waar iPhone-eigenaren binnenkort gebruik van kunnen maken? Tot de officiële bekendmaking is niets honderd procent zeker, maar onder andere de volgende functies komen hoogstwaarschijnlijk terug in iOS 14.

Beschikbaarheid 5G op de nieuwste modellen

Niet iedere telefoon is geschikt om gebruik te maken van een 5G netwerk. Nu moeten we in Nederland nog even wachten voordat 5G beschikbaar is, maar dat zal niet heel lang meer duren. Apple introduceert in de loop van dit jaar de eerste 5G toestellen in het buitenland. Met de iOS 14 update zijn deze toestellen dus helemaal 5G-ready!

Apps in overzichtelijke lijstweergave

Niets is fijner dan overzichtelijke lijstjes. Dat dacht Apple waarschijnlijk ook bij het bedenken van een nieuwe functie. We kennen het standaard beginscherm van waaruit de gebruiker naar links en rechts kan swipen voor navigeren tussen apps. In iOS 14 kan er ook gezocht worden in een lange lijst met filteropties. Een mooie verbetering dus!

Keuzevrijheid voor standaardapps

Als men momenteel een link opent met de iPhone wordt Safari, Apple’s eigen browser, ingezet als standaard app. Grote kans dat dit gaat veranderen met de komst van iOS 14. De software-update maakt het mogelijk om andere apps te selecteren als standaardapp. Dit zou ook mogelijk moeten zijn als een gebruiker liever niet de mail-app of agenda-app van Apple gebruikt.

Een speciale Fitness-app van Apple

De activiteitenapp van Apple is populair. In combinatie met een smartwatch werken gebruikers aan hun gezondheid en weten zij precies hoe gezond ze bezig zijn. Nu is het volgens Apple tijd om daar een nieuwe dimensie aan toe te voegen: een fitness-app. Daarin moeten uitlegvideo’s de gebruiker nog beter op weg helpen naar een gezonde levensstijl.

Update voor de laatste vier toestellen

Niet alle modellen van Apple zijn geschikt voor de nieuwe update. De nieuwe versie van iOS wordt vrijwel zeker alleen beschikbaar voor de volgende toestellen:

  • iPhone 11-serie.
  • iPhone X-serie.
  • iPhone 8 (Plus).
  • iPhone 7 (Plus).

Bekijk alle Apple smartphones