Vergoeding zorgverzekering

Vergoedingen voor zorg komen uit de basisverzekering. In Nederland is iedereen van 18 jaar en ouder verplicht om deze zorgverzekering af te sluiten. Hiermee verzekert u zich voor de belangrijkste zorg. U bent zo onder andere verzekerd voor:

Vergoedingen basisverzekering

De vergoedingen uit de basisverzekering zijn door de overheid vastgesteld. Primaire zorgbehoeften krijgt u van uw zorgverzekeraar vergoed uit de basisverzekering. Wilt u liever extra verzekerd zijn? Dan kunt u extra vergoedingen krijgen door een aanvullende verzekering af te sluiten.

Vergoeding zorgverzekering aanvullen

Verwacht u kosten te maken die buiten uw basisverzekering vallen? Dan doet u er goed aan om hier een aanvullende zorgverzekering voor af te sluiten. U kunt zich namelijk ook aanvullend verzekeren voor zorg die niet vanuit het basispakket wordt vergoed. De soort zorg die u nodig heeft, bepaalt welke aanvullende zorgverzekering u afsluit. De meest gekozen aanvullende verzekeringen zijn:

Vergoeding zorgverzekering

Er zijn veel verschillende aanvullende verzekeringen in verschillende prijscategorieën. Iemand die meer zorg nodig heeft, wil wellicht een uitgebreider pakket dan iemand die niet veel zorg nodig heeft. Hier betaalt u maandelijks een hogere premie voor. Toch kunt u hierdoor uiteindelijk goedkoper uit zijn dan wanneer u bepaalde zorg zelf moet betalen.

Wij houden het graag overzichtelijk en zetten de vergoedingen voor u op een rijtje. Nog makkelijker: kies de zorgsoort waarover u meer informatie wilt en u krijgt direct meer informatie over de vergoedingen.

Vergoedingen Zorgverzekering