Contact
Mijn UnitedConsumers

Draag je steentje bij met deze bespaartips

De forse stijging van de energieprijzen en de prijzen aan de pomp voelen we allemaal in onze portemonnee. Het leven wordt steeds duurder, dus is besparen belangrijker dan ooit. Wij geven je daarom een aantal bespaartips die je vandaag al toe kunt passen. Zo kun je jouw verbruik verlagen en bespaar je direct op je vaste lasten. Wel zo fijn!


Waarom is besparen een goed idee?

Energieprijzen veranderen continu. Daarom blijft besparen een goed idee. Naast dat besparen op energie en brandstof goed is voor je portemonnee en het milieu, leidt het verminderen van het verbruik ook tot het minder afhankelijk zijn van gas uit landen in het buitenland. Goed voor elkaar!

De voordelen

  • Het klimaat
  • Je portemonnee
  • Minder gas uit het buitenland


 

Besparen op gas


Verwarming lager

Tip 1: Verwarming lager zetten en efficiënt gebruiken

Het lager zetten van de verwarming is een hele concrete én efficiënte tip als je op gas wilt besparen. Door je verwarming al 1 graad lager te zetten, kun je jouw energierekening al fors verlagen. Verwarm daarnaast alleen ruimtes waar je aanwezig bent en houd de warmte in de ruimte door de tussendeuren te sluiten. Met deze aanpassingen kun je jaarlijks gemiddeld € 430,00 besparen.


korter douchen

Tip 2: Korter douchen en minder vaak in bad

Het verkorten van je douchebeurt kan je een mooie besparing op de gasrekening opleveren. Dit geldt ook voor het minder vaak nemen van een warm bad. Met een bad gebruik je namelijk drie keer meer warm water dan met een douchebeurt. Door korter te douchen bespaar je gemiddeld € 90,00 per jaar. Dit is op basis van 15.000 liter warm water en 60 m³ gas.


gordijnen open en zonlicht

Tip 3: Zet de gordijnen open als de zon schijnt

Tijdens zonnige dagen is het slim om zo veel mogelijk zonlicht in je woning toe te laten. De zon zorgt ervoor dat jouw woning (gratis) verwarmd wordt. Hierdoor slaat de thermostaat minder snel aan en bespaar je dus op je gasverbruik. En gaat de zon weer onder? Dan is het verstandig om de gordijnen weer te sluiten. Zo houd je de warmte in je woning en dat scheelt in de stookkosten! Met deze tip kun je jaarlijks tot wel € 120,00 besparen.


Mijn woning verduurzamen

Naast bovenstaande tips, kun je nog veel meer doen om je gasverbruik te verlagen. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je woning of je woning verduurzamen. Door je woning te verduurzamen draag je bij aan een beter milieu én bespaar je op je energierekening. Win-win dus!


 

Brandstof bespaartips


bandenspanning

Tip 1: Controleer je bandenspanning maandelijks

Een te lage bandenspanning zorgt voor een hogere rolweerstand, waardoor de auto meer brandstof verbruikt. De juiste bandenspanning is dus belangrijk als je wil besparen op je brandstofverbruik. Met de juiste bandenspanning verminder je bovendien je CO2 uitstoot. Het op peil houden van je bandenspanning is dus goed voor je portemonnee én het milieu. Met de juiste bandenspanning bespaar je gemiddeld € 60,00 per jaar.


fiets

Tip 2: Pak vaker de fiets of ga te voet

Een kleine boodschap doen? Of even de kinderen naar school brengen? Pak dan bijvoorbeeld vaker de fiets of ga te voet. Zo hoeft de auto niet te starten en verbruik je helemaal geen brandstof. Bovendien is het ook nog eens hartstikke gezond om vaker met de fiets of te voet te gaan!


rustig rijden

Tip 3: Rijd rustig en houd een constante snelheid aan

Hoe harder je rijdt, hoe meer toeren de auto maakt. Hoge toeren zorgen voor een verhoging van het brandstofverbruik. Daarom is het verstandig om minder hard te rijden én een constante snelheid aan te houden. Met een constante snelheid, bijvoorbeeld door cruise control te gebruiken, verbruik je namelijk ook minder brandstof. 


Meer tips om brandstof te besparen

Wil je nog meer besparen op je brandstofkosten? Dan is het slim om zuinig(er) te rijden. Wij geven je tips hoe je zuinig kunt rijden en meer overhoudt voor een leuker leven!

Meer over zuinig rijden


 

Stroom bespaartips


wasmachine lager

Tip 1: Wassen op een lagere temperatuur

Wassen op 30 graden is veel energiezuiniger dan het draaien van een wasprogramma van 40 of 60 graden. Door vaker op een lagere temperatuur te wassen, kun je dus flink besparen op je energierekening. Is de was klaar? Dan is het slim om deze op een droogrek op te hangen in plaats van de droger te gebruiken.


sluipverbruik

Tip 2: Verminder sluipverbruik

Een huishouden verbruikt gemiddeld 450 kWh met apparaten die op stand-by staan. Dit noemen we ook wel sluipverbruik. Hartstikke zonde dus! Het is daarom verstandig om apparaten uit te schakelen die je niet gebruikt. Vergeet hierbij ook niet eventuele opladers en andere stekkers uit het stopcontact te halen.


verlichting uit

Tip 3: Laat lampen niet onnodig branden

Het onnodig laten branden van verlichting is natuurlijk hartstikke zonde. Door lampen uit te zetten als je een ruimte verlaat, bespaar je direct op je stroomkosten. Het grote voordeel van de aankomende lente is dat het eerder licht is in de ochtend en later donker wordt. Je hoeft zo dus minder snel de verlichting aan te zetten. En dat scheelt op je stroomrekening!


Zelf stroom opwekken

Je kunt jouw stroomverbruik ook verlagen door (deels) je energie zelf op te wekken. Goed voor het milieu, voordelig voor je portemonnee en het kan ook nog eens een waardevermeerdering van je woning opleveren.

Meer over energie opwekken


Inzicht in je energieverbruik

Heb je momenteel stroom en/of gas van UnitedConsumers? Dan kun je met onze handige verbruiksmanager direct zien hoeveel energie je verbruikt. Zo houd je grip op je energierekening!