Waar bent u naar op zoek?

Telefoon providers

Een telefoon provider zorgt ervoor dat u kunt bellen, sms’en en internetten met uw mobiele telefoon. Toch zit er verschil in de diensten die Nederlandse providers aanbieden, zoals de abonnementsvorm en de loopduur van het contract. Zo kunt u bij enkele mobiele aanbieders uitsluitend terecht voor een Sim Only abonnement en bieden anderen ook abonnementen inclusief een nieuwe smartphone aan. Daarom is het altijd goed om telefoon providers te vergelijken.


Mobiele providers

In Nederland hebben we 4 grote mobiele providers, namelijk KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone. Zij beheren ieder een eigen netwerk. Daarnaast zijn er ook kleine providers - de zogeheten MVNO’s - die gebruik maken van één van de grote mobiele netwerken. Zo maakt Youfone gebruik van het netwerk van KPN en Ben van het netwerk van T-Mobile. 

UnitedConsumers werkt samen met de volgende providers:

t-mobile
Tele2
Vodafone
Youfone
BEN

Dekking telefoon providers

Het Nederlandse mobiele netwerk behoort tot één van de beste ter wereld. De dekking van alle telefoon providers is dus uitstekend te noemen. Toch kan het interessant zijn om te kijken naar de specifieke dekking van de verschillende providers in uw regio. Zo mogen zendmasten in grensgebieden niet op volle sterkte werken en kunt u ook bij u thuis verschillen merken.


Goedkoopste telefoon providers

Er zit een groot verschil in de prijzen van telefoon providers. Iedere provider biedt zelf al verschillend geprijsde abonnementen aan. Ook wanneer u providers met elkaar vergelijkt, zult u zien dat de prijzen flink uiteen lopen. 

De vier telefoon providers met een eigen netwerk, namelijk KPN, Vodafone, Tele2 en T-Mobile, zijn over het algemeen duurder, doordat zij hun netwerk moeten onderhouden. De overige providers, de zogenoemde MVNO’s (Mobiele Virtuele Netwerk Operators), maken gebruik van de netwerken van de grote providers. Daardoor maken zij minder kosten en kunnen ze goedkopere abonnementen aanbieden. Vooral Sim Only abonnementen zijn bij deze providers aantrekkelijk geprijsd.


Telefoon provider kiezen

Bij het kiezen van een telefoon provider kijkt u waarschijnlijk allereerst naar de prijs van het abonnement, maar ook andere factoren kunnen een rol spelen bij het kiezen van de mobiele provider die het best bij u past. Zo kunt u bijvoorbeeld ook letten op:

  • De dekking van een provider in uw woonplaats/werkgebied.
  • Goede (of slechte) ervaringen met de provider.
  • Het aantal storingen (en hoe lang deze duren).
  • De bereikbaarheid van de klantenservice.
Terug naar boven