Contact
Mijn UnitedConsumers

Telefoon providers

Telefoon providers zorgen ervoor dat u met uw telefoon kunt bellen, sms’en en internetten! En dat is wel zo fijn. Maar wist u Nederlandse mobiele providers best veel van elkaar kunnen verschillen?

Telefoon providers hebben namelijk andere dekkingen, prijzen, soorten abonnementen en contractsvormen. Zo zijn er bijvoorbeeld telefoon providers die enkel sim only abonnementen of abonnementen inclusief een nieuwe smartphone aanbieden.

Daarom is het altijd goed om telefoon providers te vergelijken. Zo komt u tot de beste deal, en houdt u meer over voor een leuker leven!

Telefoon providers


afbeelding Abonnement + toestel
> Bekijk telefoon providers


afbeelding Los toestel kopen
> Bekijk aanbod


afbeelding Sim only abonnement
> Bekijk telefoon providers


Ga direct naar


 

Mobiele providers UC

In Nederland hebben we drie grote mobiele providers, namelijk KPN, Odido en Vodafone. Zij beheren ieder een eigen netwerk. Daarnaast zijn er ook kleine providers - de zogeheten MVNO’s - die gebruik maken van één van de grote mobiele netwerken. Zo maakt Youfone gebruik van het netwerk van KPN en Ben van het netwerk van Odido. 

Telefoon providers UnitedConsumers

UnitedConsumers werkt samen met de volgende providers:

BEN KPN tele2 tmobile vodafone youfone


 

Telefoon providers dekking

Het Nederlandse mobiele netwerk behoort tot één van de beste ter wereld. De dekking van alle telefoon providers is dus uitstekend te noemen. Toch kan het interessant zijn om te kijken naar de specifieke dekking van de verschillende providers in uw regio. Zo mogen zendmasten in grensgebieden niet op volle sterkte werken en kunt u ook bij u thuis verschillen merken.

Dekking telefoon providers


 

Telefoon providers prijzen

Er zit een groot verschil in de prijzen van telefoon providers. Iedere provider biedt zelf al verschillend geprijsde abonnementen aan. Ook wanneer u providers met elkaar vergelijkt, zult u zien dat de prijzen flink uiteen lopen. 

De drie telefoon providers met een eigen netwerk, namelijk KPN, Vodafone en Odido, zijn over het algemeen duurder, doordat zij hun netwerk moeten onderhouden.

Wat zijn de goedkoopste telefoon providers?

De zogenoemde MVNO’s (Mobiele Virtuele Netwerk Operators), maken gebruik van de netwerken van de grote providers. En doordat zij geen eigen netwerk hebben, maken zij minder kosten en kunnen ze goedkopere abonnementen aanbieden. Vooral sim only abonnementen zijn bij deze providers aantrekkelijk geprijsd. Door te kiezen voor telefoon providers zonder eigen netwerk, weet u zeker dat u goedkoop uit bent!


Telefoon provider kiezen

Bij het kiezen van een telefoon provider kijkt u waarschijnlijk allereerst naar de prijs van het abonnement, maar ook andere factoren kunnen een rol spelen bij het kiezen van de mobiele provider die het best bij u past. Zo kunt u bijvoorbeeld ook letten op:

  • De dekking van een provider in uw woonplaats/werkgebied.
  • Goede (of slechte) ervaringen met de provider.
  • Het aantal storingen (en hoe lang deze duren).
  • De bereikbaarheid van de klantenservice.

Providers vergelijken