Contact
Mijn UnitedConsumers

Dekking mobiele providers in Nederland

Hoewel Nederlandse providers zo'n 90% tot 99,5% van de Nederlandse smartphones kunnen voorzien van een degelijk bereik, is het toch goed dat je van tevoren de dekkingskaart van mobiele providers bekijkt. Zo weet je dat je altijd de beste dekking hebt, waar je ook in Nederland woont!

 

 

Dekking providers: MVNO's

In Nederland is de dekking van mobiele netwerken onderverdeeld over drie grote providers, namelijk KPNOdido en Vodafone. Providers als Youfone en Ben - ook wel MVNO's genoemd - maken gebruik van de netwerken van KPN, Odido of Vodafone. De verdeling en dekking van providers en MVNO's is als volgt geregeld:

Dekking provider KPN Dekking provider Odido Dekking provider Vodafone
Youfone Ben Hollandsnieuwe
Lebara    

Dekkingskaart van MVNO's

De dekking van een MVNO is hetzelfde als de dekking van het netwerk waar deze gebruik van maakt. Dus: voor de dekking van Youfone bekijk je de dekkingskaart van KPN, en Ben heeft dezelfde dekking als Odido. Enig verschil is dat je als gebruiker van een MVNO, op zeer drukke belmomenten minder snel verbinding maakt. Dit komt echter maar zelden voor.


Dekkingskaart mobiele providers

Hoewel de dekking van de meeste providers de meeste smartphones in Nederland bereikt, hangt het beste bereik van de provider af van waar je woont en werkt. Je wilt natuurlijk overal kunnen genieten van razendsnel mobiel internet. Hiervoor kun je de dekkingskaart van mobiele providers bekijken.

Op de dekkingskaart van mobiele providers zie je waar je in Nederland 3G-, 4G- en 5G-dekking hebt. Wij hebben de dekking per provider voor je op een rijtje gezet.

KPN dekkingskaart

Via de dekkingskaart van KPN vind je snel terug hoe de verbinding van KPN bij jou in de buurt is. Volgens onderzoek van Open Signal ben je bij KPN in dunbewoond gebied 98,5% van de tijd verzekerd van een stabiele verbinding.

 

Odido dekkingskaart

Op de dekkingskaart van Odido wordt de verbinding voor 4G, 5G én voor 3G weergegeven. Je hebt bij Odido ook in dunbevolkt gebied in 99% van de tijd een stabiele verbinding. Dit is volgens jaarlijks onderzoek van Open Signal. 

Vodafone dekkingskaart

De dekkingskaart van Vodafone geeft op ieder moment van de dag weer hoe sterk de verbinding bij jou in de buurt is. Bij Vodafone heb je in 98,1% van de tijd een stabiele verbinding in gebieden waar weinig mensen wonen (Open Signal).


Welke provider heeft het beste bereik?

Bij het afsluiten van een sim only of telefoonabonnement met toestel kies je natuurlijk ook voor de provider met het beste bereik. Ieder jaar onderzoekt Open Signal de kwaliteit en dekking van de Nederlandse mobiele netwerken. 

In 2023 is KPN de provider met de meest stabiele kwaliteit. De verschillen tussen de drie providers zijn wel klein, en dus heb je ook bij Odido of Vodafone erg goed bereik. Wil je weten welke provider het beste mobiele netwerk aanbiedt in jouw buurt? Download dan de app van Open Signal

Beste 4G netwerk

Benieuwd naar de provider met het beste 4G netwerk? Deze prijs is in 2023 gewonnen door KPN en Odido samen, volgens het onderzoek van Open Signal. Uit dit onderzoek bleek bovendien dat Vodafone, KPN en Odido allemaal minstens 97,5% van de tijd een stabiel 4G netwerk hebben, ook in gebieden die minder dicht bevolkt zijn.  


 

Dekking mobiele netwerken: abonnement afsluiten

In Nederland ben je eigenlijk altijd verzekerd van een snelle verbinding. Toch kan een dekkingskaart van mobiele providers extra hulp bieden bij het kiezen van een mobiel abonnement. Bekijk op de dekkingskaart of je mobiele provider ook bij jou in de buurt het beste bereik biedt.

Als je vervolgens weet hoeveel je belt, sms't en internet per maand, kun je eenvoudig het best passende én meest voordelige abonnement kiezen. Zo houd je eenvoudig meer over voor een leuker leven!

Mobiele providers


afbeelding Abonnement + toestel
> Bekijk aanbod


afbeelding Los toestel kopen
> Bekijk aanbod


afbeelding Sim only abonnement
> Bekijk aanbod