Contact
Mijn UnitedConsumers

Dekking mobiele netwerken in Nederland

Hoewel Nederlandse providers zo'n 90% tot 99,5% van de Nederlandse smartphones kunnen voorzien van een degelijk bereik, is het toch goed dat u van tevoren de dekkingskaart van mobiele providers bekijkt. Zo weet u dat u altijd de beste dekking heeft, waar u ook in Nederland woont!

 

 

Dekking providers: MVNO's

In Nederland is de dekking van mobiele netwerken onderverdeeld over drie grote providers, namelijk KPNOdido en Vodafone. Providers als Youfone en Ben - ook wel MVNO's genoemd - maken gebruik van de netwerken van KPN, Odido of Vodafone. De verdeling en dekking van providers en MVNO's is als volgt geregeld:

Dekking provider KPN Dekking provider Odido Dekking provider Vodafone
Youfone Ben Hollandsnieuwe
Lebara    

Dekking mobiele netwerken bij MVNO's

De dekking van een MVNO is hetzelfde als de dekking van het netwerk waar deze gebruik van maakt. Zo heeft Youfone dezelfde dekking als KPN en Ben dezelfde dekking als Odido. Enig verschil is dat u als gebruiker van een MVNO, op zeer drukke belmomenten minder snel verbinding maakt. Dit komt echter maar zelden voor.


Dekkingskaart mobiele providers

Hoewel de dekking van de meeste providers de meeste smartphones in Nederland bereikt, hangt het beste bereik van de provider af van waar u woont en werkt. U wilt natuurlijk overal kunnen genieten van razendsnel mobiel internet. Controleer daarom van tevoren de dekkingskaart van mobiele providers. Het is namelijk wel zo fijn als u zowel thuis als op uw werk altijd goed bereik hebt. Wij hebben de dekking per provider voor u op een rijtje gezet.

KPN dekkingskaart

Via de dekkingskaart van KPN vindt u snel terug hoe de verbinding van KPN bij u in de buurt is. Volgens onderzoek van Open Signal bent u bij KPN in dunbewoond gebied 98,5% van de tijd verzekerd van een stabiele verbinding.

 

Odido dekkingskaart

Op de dekkingskaart van Odido wordt de verbinding voor 4G, 5G én voor 3G weergegeven. U heeft bij Odido ook in dunbevolkt gebied in 99% van de tijd een stabiele verbinding. Dit is volgens jaarlijks onderzoek van Open Signal

Vodafone dekkingskaart

De dekkingskaart van Vodafone geeft op ieder moment van de dag weer hoe sterk de verbinding bij u in de buurt is. Bij Vodafone heeft u in 97,6% van de tijd een stabiele verbinding in gebieden waar weinig mensen wonen (Open Signal).


Welke provider heeft het beste bereik?

Bij het afsluiten van een sim only of telefoonabonnement met toestel kiest u natuurlijk ook voor de provider met het beste bereik. Ieder jaar onderzoekt Open Signal de kwaliteit van de Nederlandse mobiele netwerken. In 2023 is Odido de provider met het beste 5G-bereik. De verschillen tussen de drie providers zijn wel klein, en dus u hebt ook bij Vodafone of KPN erg goed bereik. Wilt u weten welke provider het beste mobiele netwerk aanbiedt in uw buurt? Download dan de app van Open Signal

Beste 4G netwerk

Benieuwd naar de provider met het beste 4G netwerk? Deze prijs is in 2023 gewonnen door KPN en Odido samen, volgens het onderzoek van Open Signal. Uit dit onderzoek bleek bovendien dat Vodafone, KPN en Odido allemaal minstens 97,5% van de tijd een stabiel 4G netwerk hebben, ook in gebieden die minder dicht bevolkt zijn.  


 

Dekking mobiele netwerken: abonnement afsluiten

In Nederland bent u eigenlijk altijd verzekerd van een snelle verbinding. Toch kan een dekkingskaart van mobiele providers extra hulp bieden bij het kiezen van een mobiel abonnement. Bekijk de verbinding bij u in de buurt en kies de provider die daar het beste bij past. 

Als u vervolgens weet hoeveel u belt, sms't en internet per maand, kunt u eenvoudig het best passende én meest voordelige abonnement kiezen. Zo houdt u eenvoudig meer over voor een leuker leven!

Mobiele providers


afbeelding Abonnement + toestel
> Bekijk aanbod


afbeelding Los toestel kopen
> Bekijk aanbod


afbeelding Sim only abonnement
> Bekijk aanbod