Contact
Mijn UnitedConsumers

Dekkingskaart mobiele providers in Nederland

De dekking van de mobiele netwerken in Nederland is onderverdeeld onder vier grote telefoon providers, namelijk Tele2, KPN, T-Mobile en Vodafone. Providers als Youfone en Ben - ook wel MVNO's genoemd - maken gebruik van de netwerken van KPN, T-Mobile of Vodafone. U kunt zich daarom wel voorstellen dat de dekking van de mobiele netwerken kan verschillen.

En hoewel Nederlandse providers zo'n 90% tot 99,5% van de Nederlandse smartphones kunnen voorzien van een degelijk bereik, is het toch goed dat u van tevoren de dekkingskaart van mobiele providers bekijkt. Zo weet u dat u altijd de beste dekking heeft, waar u ook in Nederland woont!

Mobiele providers


afbeelding Abonnement + toestel
> Bekijk aanbod


afbeelding Los toestel kopen
> Bekijk aanbod


afbeelding Sim Only abonnement
> Bekijk aanbod

 

 

Dekkingskaart mobiele providers

Hoewel de dekking van de meeste providers de meeste smartphones in Nederland bereikt, hangt het beste bereik van de provider af van waar u woont en werkt. U wilt natuurlijk overal kunnen genieten van razendsnel mobiel internet. Controleer daarom van tevoren de dekkingskaart van mobiele providers. Het is namelijk wel zo fijn als u zowel thuis als op uw werk altijd goed bereik hebt. Wij hebben de dekking per provider voor u op een rijtje gezet.

Dekking mobiele netwerken

Via de dekkingskaart krijgt u informatie over de landelijke dekking van mobiele netwerken. Of u ook echt goed bereik heeft in uw woonplaats is met zo’n kaart echter niet 100 procent vast te stellen. Wat u kunt doen is personen in uw omgeving vragen wat hun ervaring is met het bereik van providers. De ervaring van anderen blijft natuurlijk de beste graadmeter. Zo weet u zeker dat u goed zit.


 

Welke provider heeft het beste bereik?

Bij het afsluiten van een Sim Only of telefoonabonnement met toestel kiest u natuurlijk ook voor de provider met het beste bereik. Hoewel iedere provider in Nederland een ruime dekking heeft, kan het toch zijn dat de ene provider uw woonplaats een betere dekking heeft dan de ander.

Momenteel zijn Rotterdam, Amsterdam en Den Haag het beste door providers gedekt, namelijk met een percentage van 95%. Wilt u weten welke provider het beste mobiele netwerk aanbiedt in uw buurt? Download dan de app van Open Signal

Beste mobiele netwerk voor u

Heeft u de perfecte provider gevonden? Bekijk dan eens ons aanbod mobiele telefoons en abonnementen!

Aanbod bekijken

 *selecteer de provider met het beste bereik en kies een Sim Only of telefoonabonnement naar keuze!


 

Landelijke dekking MVNO’s 

Een MVNO is een mobiele provider die het netwerk van een grote mobiele provider gebruikt. Voorbeelden zijn Ben en Youfone. De dekking van een MVNO is hetzelfde als de dekking van het netwerk waar deze gebruik van maakt. Zo heeft Youfone dezelfde dekking als KPN en Ben dezelfde dekking als T-Mobile. Enig verschil is dat u als gebruiker van een MVNO, op zeer drukke belmomenten minder snel verbinding maakt. Dit komt echter maar zelden voor.


 

GSM, UMTS en LTE netwerk

Natuurlijk willen de mobiele providers u de beste kwaliteit bellen en mobiel internet leveren. Daarom hebben KPN, T-Mobile en Vodafone elk hun eigen netwerk die werken op de technologie van 2G, 3G, 4G en het nieuwe 5G. Ieder netwerk heeft een andere naam met lastige termen. Maar wij leggen ze graag aan u uit! 

GSM netwerk

Het GSM netwerk is wereldwijd het meest gebruikte netwerk, vooral voor bellen en sms’en. GPRS vult het aan met het verzenden van data. GSM is voor snelle overdracht van bestanden, bijvoorbeeld middels mobiel internet, minder geschikt. KPN, T-Mobile en Vodafone beschikken allemaal over een goed dekkend GSM netwerk.

UMTS netwerk

Met UMTS kunnen vele personen tegelijkertijd gebruikmaken van breedband internet. Het netwerk heeft namelijk meer capaciteit dan het GSM en GPRS netwerk. Hierdoor kunnen grote hoeveelheden data worden verwerkt en verzonden. KPN, T-Mobile en Vodafone beschikken allemaal over een goed dekkend UMTS netwerk.

LTE netwerk

Het LTE, een afkorting voor Long Term Evolution - is een nog relatief nieuw netwerk. KPN, T-Mobile en Vodafone hebben alle drie frequentieruimte verworven, naast Tele2. 4G en LTE zijn twee verschillende zaken. LTE is namelijk het netwerk dat 4G-internet mogelijk maakt. Niet het netwerk waar 4G ook daadwerkelijk overheen gaat.