Refurbished telefoon

Vindt u het tijd worden voor een nieuwe smartphone? Dan is een refurbished telefoon wellicht een interessante optie. Refurbished smartphones zijn een milieuvriendelijk en voordelig alternatief voor een spiksplinternieuw model. Met een refurbished telefoon geeft u een smartphone namelijk een tweede leven. Hoe dit precies werkt en wat voor u de voordelen van een refurbished telefoon zijn, lichten we graag toe.

Wat is een refurbished telefoon?

Refurbished betekent dat de telefoon al eerder is gebruikt en weer opnieuw te koop wordt aangeboden. Het is echter niet hetzelfde als een ‘gewone’ tweedehands telefoon. Tweedehands telefoons worden namelijk in hun huidige staat te koop aangeboden, iets wat u niet altijd het beste toestel oplevert. Bij refurbished smartphones ligt dit anders.

Een refurbished smartphone wordt grondig door specialisten gecontroleerd voordat de smartphone weer op de markt verschijnt. Hierbij worden tientallen punten nagekeken en worden kapotte, beschadigde en versleten onderdelen vervangen. Op die manier is de smartphone eigenlijk weer zo goed als nieuw. U krijgt uiteraard ook een ruime garantie op een refurbished toestel.

Waar bent u naar op zoek?

Refurbished of tweedehands telefoon

Het grote verschil tussen refurbished smartphones en tweedehands smartphones zit hem in de uitvoerige controles. Een tweedehands telefoon kan beschadigd zijn of (verborgen) gebreken hebben. Bovendien bestaat de kans dat er nog sporen van data van de vorige gebruiker op het toestel aanwezig zijn. Daarnaast zit er in vrijwel de meeste gevallen geen garantie op een tweedehands smartphone.

Met een refurbished telefoon heeft u wel de zekerheid dat eventuele problemen zijn verholpen en dat beschadigde of kapotte onderdelen zijn vervangen. Eigenlijk ziet u aan niets dat het om een refurbished model gaat – u merkt dit alleen aan de prijs die u voor het toestel betaalt. Die ligt namelijk (veel) lager dan die van een nieuwe telefoon.

Waarom een refurbished telefoon?

Een refurbished telefoon biedt veel voordelen en er zijn enkele goede redenen om te kiezen voor een refurbished smartphone. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

  • De prijs – een refurbished telefoon is goedkoper dan een nieuwe telefoon. Ook voor de nieuwste modellen betaalt u een stuk minder.
  • De garantie – u weet zeker dat de smartphone helemaal is nagekeken en uitstekend werkt. Daar krijgt u bovendien een ruime garantie op.
  • Het milieu – kiezen voor een refurbished smartphone is een groene keuze. Voor de productie van een smartphone zijn heel wat grondstoffen nodig en het levert veel CO2-uitstoot op. Bovendien is het weggooien van een telefoon ook belastend voor het milieu.

Waar moet ik op letten bij een refurbished telefoon?

Wilt u een refurbished telefoon kopen? Dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Op die manier weet u zeker dat u een goede aankoop doet. Kijk daarom naar de volgende punten:

  • Hoelang krijgt u garantie op het toestel? Dit kan variëren.
  • Wat is het prijsverschil met een nieuwe telefoon? Zo ziet u meteen hoeveel u bespaart.
  • Wat is de staat van het toestel? Deze kan als nieuw zijn, maar mogelijk ook met lichte gebruikssporen.

Refurbished smartphones van UnitedConsumers

Zoekt u een refurbished smartphone? Dan bent u bij UnitedConsumers aan het juiste adres! Wij zetten onze drie nieuwste refurbished modellen graag voor u op een rijtje:

Apple iPhone XS
Refurbished


iPhone XS refurbished


Refurbished iPhone XS

 

Apple iPhone XR
Refurbished


iPhone XR refurbished


Refurbished iPhone XR

 

Apple iPhone X
Refurbished


iPhone X refurbished


Refurbished iPhone X