Contact
Mijn UnitedConsumers

Android 11: dit kunnen we verwachten

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 5 mei 2020

Het is nog even wachten tot na de zomer, maar Android 11 komt eraan. Google heeft de nieuwe Android versie beschikbaar gemaakt voor software ontwikkelaars, maar de definitieve releasedatum voor gebruikers blijft nog onbekend. UnitedConsumers blikt vooruit op wat de consument kan verwachten van de nieuwste software-update van Android.

Klaar voor de toekomst

Met de komst van Android 11, breekt er ook een nieuw tijdperk aan voor gebruikers. Android 11 zou namelijk geschikt zijn voor het 5G-netwerk en is geoptimaliseerd voor smartphones met opvouwbare schermen.

Momenteel is er nog geen 5G-netwerk beschikbaar in Nederland, maar deze zal in de loop van 2020 in gebruik moeten gaan. Met de komst van Android 11 zijn 5G toestellen van Android, bijvoorbeeld de nieuwe Samsung S20 lijn, dus klaar voor dit razendsnelle internet.

Gebruiksvriendelijker

Smartphonegebruikers hoeven hun Android toestel niet meer opnieuw op te starten na een update, want updates kunnen in Android 11 uitgevoerd worden, terwijl het toestel gebruikt wordt.

Tevens zal Android 11 een functie voor een betere berichtgeving hebben. Zo zouden meldingen in een spraak- of chatbubbel verschijnen. Chatbubbels kunnen verplaatst of opengeklapt worden en dit maakt het voor gebruikers gemakkelijker om te reageren op berichten. De betreffende app hoeft hierbij niet meer geopend te worden.

Privacy waarborgen

Google heeft met de nieuwe Android 11 software de focus gelegd op privacy. Binnen het besturingssysteem krijgen apps een eigen, afgeschermde opslagomgeving. Apps hebben hierdoor enkel toegang tot relevante gegevens en niet alle gegevens.

Bovendien heeft Android 11 de mogelijkheid om privacygevoelige gegevens ‘tijdelijk’ toe te staan. Bij het afsluiten van de betreffende app wordt ook de toestemming weer ingetrokken. Gebruikers maken zelf de keuze welke apps ze (tijdelijke) toestemming geven voor het gebruik van persoonlijke gegevens.

Bekijk Android smartphones