Contact
Mijn UnitedConsumers

iPhone 12 gaat op iPad Pro lijken

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 14 april 2020

De nieuwe iPhone 12 gaat naar verwachting op de iPad Pro lijken, zegt Bloomberg. De geruchten doen flink de ronde dat de smartphonefabrikant druk bezig is met het voorbereiden van een nieuw ontwerp voor de iPhone 12.

Officieel heeft Apple nog niets bevestigd over de lancering van de iPhone 12. Jaarlijks presenteert Apple haar nieuwe toestellen - net als de nieuwste iOS versie - rond september. Apple zou dit jaar vier nieuwe modellen binnen de iPhone 12-lijn introduceren. Buiten een nieuw design, bestaat de mogelijkheid dat de nieuwe iPhones klaar zijn voor het 5G netwerk.

Vier nieuwe toestellen

Hoewel Apple drie toestellen in de 11-serie heeft gelanceerd, zal er bij de 12-serie één extra toestel op de markt komen. Twee van de nieuwe modellen zullen de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max opvolgen. De overige twee modellen zullen de iPhone 11 vervangen en tevens goedkopere modellen zijn.

Platte randen

De nieuwe modellen krijgen waarschijnlijk een platte, roestvrijstalen rand aan de zijkanten. Dit betekent een einde van de gebogen randen die we voornamelijk kennen van de huidige iPhones. Naast het elimineren van de gebogen randen, zal het beeldscherm van de nieuwe iPhones ook niet meer gebogen zijn. In het nieuwe ontwerp worden het beeldscherm en de rand aan de zijkant één geheel, net als bij de iPad Pro.

Geen revolutionaire verschillen

Drastische aanpassingen – zoals bij de lancering van de iPhone X – zal de nieuwe iPhone 12 niet hebben. De kans is groot dat er nieuwe technologieën - zoals 5G - en kleine aanpassingen doorgevoerd worden. Echter is de verwachting dat het design over het algemeen niet veel gaat verschillen van eerdere modellen.

Nog even geduld

Hoewel Apple haar nieuwe smartphones meestal in september lanceert, zou het dit keer mogelijk later kunnen worden. Dit heeft te maken met de uitbraak van het coronavirus, wat de productie van nieuwe smartphones flink onder druk zet.

Bekijk Apple smartphones