Waar bent u naar op zoek?

Mobiel abonnement opzeggen

Wanneer uw telefoon abonnement afloopt, kan het lonen om een nieuw abonnement bij een andere provider af te sluiten. Zo profiteert u vaak van een nieuw actietarief. Maar hoe werkt het opzeggen van een abonnement? En hoe zit het als u uw telefoon abonnement vroegtijdig wilt opzeggen?

Telefoon abonnement opzeggen

Wilt u uw abonnement opzeggen? Dan is het belangrijk om te weten wat voor u van toepassing is. Heeft u een telefoon abonnement met einddatum, bijvoorbeeld als u een abonnement met toestel heeft. Dan kunt u vanaf de einddatum uw huidige contract verlengen, een nieuw toestel kiezen, een sim only abonnement afsluiten of uw abonnement opzeggen. Doet u niets, dan wordt uw abonnement automatisch verlengd tegen dezelfde maandelijkse kosten. Bij het opzeggen van een sim only abonnement gelden weer andere voorwaarden.

Sim Only abonnement opzeggen

Een sim only abonnement opzeggen is makkelijk wanneer de contractperiode afloopt. Vaak dient u rekening te houden met één maand opzegtermijn. Zegt u niet op na uw contractperiode, dan verlengt de provider uw sim only abonnement van maand tot maand. Handig: bij overstappen naar een andere provider hoeft u uw abonnement niet op te zeggen. Dit doet uw nieuwe provider.

Telefoon abonnement vroegtijdig opzeggen

Het kan zijn dat u bijvoorbeeld ontevreden over uw provider bent of dat uw telefoon kapot gaat. Het opzeggen van uw telefoon abonnement kan dan verleidelijk zijn. Maar doet u dit vóór het einde van uw contractperiode, dan moet u wellicht een afkoomsom betalen. Vaak is dit het volledige bedrag dat u in uw resterende contractperiode zou moeten betalen.

Telefoon abonnement opzeggen bij uw provider

Wilt u uw mobiel abonnement opzeggen zonder bij een andere provider verder te gaan? Dat doet u gemakkelijk bij uw eigen provider. Let hierbij ook op de opzegtermijn (vaak één maand) en de contractduur om een afkoopsom te voorkomen.

Nummerbehoud

Wilt u uw huidige abonnement opzeggen, maar uw nummer behouden? Uw nieuwe provider zegt dan automatisch uw oude abonnement op. Zeg uw huidige abonnement niet zelf op, het kan zijn dat u dan uw huidige telefoonnummer verliest.

Sim Only abonnement

Een alternatief voor opzeggen is bij uw provider blijven met een ander abonnement. Wanneer uw telefoon is afbetaald, neemt u bijvoorbeeld een sim only abonnement. Dat kan tot wel 60% in uw maandlasten schelen.