Contact
Mijn UnitedConsumers

Alles over benzine

Benzine is een brandstof voor gemotoriseerde voertuigen. De brandstof wordt gemaakt uit geraffineerde olie waaraan een aantal oplos- en schoonmaakmiddelen zijn toegevoegd.

Soorten benzine

Vroeger bevatte benzine benzeen, tetraethyllood en zwavelverbindingen. Deze stoffen worden niet meer gebruikt omdat ze kankerverwekkend en zeer verontreinigend zijn. Doordat de toevoeging lood is vervangen door een stof die minder belastend voor het milieu is, worden Euro95 en Superplus 98 ongelode benzine genoemd.

Octaangetal

De toevoegingen die in benzine zitten worden ook wel additieven genoemd. Additieven smeren de motor zodat deze goed blijft functioneren. Hoe hoger het octaangetal, hoe hoger de klopvastheid van de benzine en hoe beter de motor zal presteren. Euro95 en Superplus 98 hebben een octaangetal van 95 en 98.

Goedkoop benzine tanken

Vraag nu een UnitedConsumers tankkaart aan en tank bij meer dan 600 tankstations in Nederland benzine met korting.

Voordelen van benzine

Veel personenauto’s hebben een benzinemotor en benzine is daarom goed verkrijgbaar in heel Europa. Benzineauto’s trekken sneller op en zijn vaak lichter dan dieselauto’s. Dankzij het lagere gewicht en de lagere uitstoot van fijnstof betaalt u minder wegenbelasting.

Nadelen van benzine

Zoals iedere fossiele brandstof, komt er bij de verbranding van benzine CO2 vrij. Voor iedere verbrande liter benzine komt er 2,4 kilogram CO2 vrij. Ook komen er bij verbranding roet en fijnstof vrij. Bovendien ligt de prijs per liter benzine vrij hoog omdat op benzine veel accijns geheven wordt.