Contact
Mijn UnitedConsumers

Alles over LPG

LPG staat voor Liquefied Petroleum Gas en wordt gemaakt uit ruwe olie, soms in combinatie met aardgas. Het wordt gebruikt als brandstof voor auto’s en wordt in de volksmond dan ook autogas genoemd. Autogas is schoner en goedkoper dan benzine of diesel en leidt daardoor tot minder CO² uitstoot. Op lpg wordt aanzienlijk minder accijns geheven dan op benzine.

Gastank in uw auto plaatsen

Tegenwoordig is het mogelijk om uw benzineauto te transformeren naar een lpg auto. De kosten voor het plaatsen van een LPG tank in uw auto hangt af van de grootte van de auto. Bij een kleine auto kost dit tussen de € 1.000,- en € 2.000,-.  Een kostbare investering dus, maar rijdt u zo’n 10.000 km per jaar, dan gaat u er al aan verdienen. Een liter lpg kost in 2014 namelijk € 0,88. Een liter benzine € 1,86. (juli 2014) Reken uit je winst!

Motorrijtuigenbelasting

Een lpg tank weegt meer dan een benzinetank. Houd er rekening mee dat wanneer uw auto in een andere gewichtsklasse komt na het laten plaatsen van de LPG tank, u meer motorrijtuigenbelasting moet betalen.

Goedkoop lpg tanken

Goedkoop LPG tanken kan met de UnitedConsumers tankkaart. Daarmee krijgt u altijd korting per liter brandstof.

Voordelen LPG

  • Voordeliger dan benzine of diesel
  • Lagere CO2 uitstoot

Nadelen LPG

  • Minder zuinig
  • Meer wegenbelasting bij zware auto’s