Contact
Mijn UnitedConsumers

CO2-uitstoot in 2019 afgevlakt

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 17 februari 2020

De wereldwijde CO2-uitstoot door de productie van energie is afgevlakt in 2019, meldt het Internationale Energieagentschap (IEA) op 11 februari 2020 in haar rapport. Ondanks dat de wereldeconomie in 2019 steeg, bleef de CO2-uitstoot gelijk. Voldoende reden voor het IEA om optimistisch te zijn.

In 2019 kwam de energiegerelateerde uitstoot - net als in 2018 - uit op 33 gigaton. Dat terwijl de wereldeconomie in het afgelopen jaar groeide met 2,9 procent. Het is opvallend dat de CO2-uitstoot daalde, aangezien economische groei vaak leidt tot meer uitstoot. De afvlakking van de CO2-uitstoot in 2019 heeft te maken gehad met de mildere winters - waardoor huishoudens minder hebben gestookt - en de inzet van duurzame energiebronnen. 

Inzet van duurzame energie

Het opwekken van energie wordt steeds vaker op een milieuvriendelijke manier gedaan. Dit is een grote factor die meespeelt in de afvlakking van de CO2-uitstoot in 2019, zegt het IEA. Duurzame energiebronnen, zoals windenergie en zonne-energie, worden steeds vaker ingezet. Daarnaast speelt ook de overstap van steenkool naar aardgas een rol en zorgt de inzet van kernenergie ervoor dat de CO2-uitstoot binnen de perken bleef het afgelopen jaar.

CO2-uitstoot: hoe draagt u zelf bij?

Bent u benieuwd wat u zelf kunt doen om uw CO2-uitstoot te verminderen? Wij hebben tips voor u samengesteld waarbij u kunt besparen op uw gas- en stroomverbruik. Goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!