Contact
Mijn UnitedConsumers

Automobilist als melkkoe is leeg

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 22 juli 2005

De benzineprijs bereikt dagelijks nieuwe records. Protesten van automobilisten zijn er, maar niet georganiseerd. Automobilisten collectief UnitedConsumers start daarom vandaag een protestactie voor lagere benzineprijzen. Doelwit zijn de belastingen en acccijnzen op brandstof, welke 2/3 van de brandstofprijs bepalen. Automobilisten kunnen een proteststem uitbrengen via www.UnitedConsumers.com/protest
"Wij verwachten veel reacties, misschien wel 1 miljoen", aldus Paul van Selms oprichter van UnitedConsumers.

Overheid dient belastingen te verlagen.

De overheid kan de brandstofbelastingen verlagen door ze vast te zetten. De overheid ontvangt dan een vast bedrag, (in plaats van een percentage) aan btw op een liter benzine. De huidige inkomsten van de overheid blijven zo gegarandeerd en de benzineprijs zal zo veel minder hard stijgen als de olieprijzen verder stijgen.

UnitedConsumers pakt een en ander serieus aan. De verzamelde proteststemmen zullen einde zomer aan minister Zalm overhandigd worden.

Psychologische grens bij automobilist bereikt

Onder de eigen achterban van UnitedConsumers (bijna 200.000 automobilisten) is het sinds de literprijs van 1,36 euro (omgerekende 3 gulden), steeds onrustiger geworden. Daarmee wordt bevestigd dat veel automobilisten het beu zijn om als melkkoe voor de overheidsfinanciën te fungeren. Een veelgehoorde reactie is; "Meer dan 3 gulden voor een liter benzine is belachelijk".