Contact
Mijn UnitedConsumers

RainBowRun opnieuw groot succes

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 30 juni 2016

Op zaterdag 18 juni liepen zo'n 4500 deelnemers mee tijdens de derde editie van de RainBowRun040 in Eindhoven. Net als de voorgaande edities was de run één groot feest, zonder dat het goede doel uit het oog verloren werd. Ook dit jaar stond het verkrijgen van naamsbekendheid en het inzamelen van geld voor onderzoek naar de spierziekte ALS centraal. Dat laatste is dan ook zeker gelukt: de RainBowRun040 heeft maar liefst 60.000 euro opgebracht.

De deelnemers liepen een vijf kilometer lang parcours door de Genneper Parkeren en langs de High Tech Campus om het geld in te zamelen. Onderweg werden ze overspoeld door kleuren, met als gevolg dat iedereen bontgekleurd de finish overging. Hier hield het kleurenfestijn echter nog niet op. Rond 18.30 uur vond de Color Explosion Party plaats, waar iedereen een 'douche' met poeder in allerlei kleuren kreeg.

Voor het derde jaar op rij was UnitedConsumers sponsor van dit mooie evenement. UnitedConsumers is echter niet enkel achter de schermen actief betrokken bij dit goede doel. Veel van onze medewerkers hebben letterlijk hun beste beentje voor gezet tijdens de RainBowRun040. Afgelopen zaterdag werden ook zij overspoeld door de samenhorigheid, gezelligheid en natuurlijk de kleurenpoeders:

Waar gaat het opgehaalde geld naartoe?

Het opgehaalde geld van de RainBowRun040 gaat naar Stichting ALS Nederland. Deze stichting heeft de missie om ALS de wereld uit te helpen. Dit kan enkel door wetenschappelijk onderzoek te doen naar deze ziekte. Stichting ALS Nederland is momenteel betrokken bij een grootschalig onderzoek naar de genetische basis van ALS: project MinE. Aangezien dit soort onderzoek een dure aangelegenheid is, zijn zij voor de financiering hiervan grotendeels afhankelijk van donaties en giften. Ook het ingezamelde geld van de RainBowRun040 wordt voor dit onderzoek gebruikt.

Net als Stichting ALS Nederland is UnitedConsumers ervan overtuigd dat er met onderzoek betere oplossingen kunnen komen voor patiënten nu en in de toekomst. We zullen samen moeten zorgen dat deze oplossingen er komen. Tot die tijd blijven we rennen om geld in te zamelen. Zo doen we dat.