Contact
Mijn UnitedConsumers

Eigen risico zorgverzekering toch niet omhoog

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 22 september 2017

Aankomend jaar blijft het eigen risico in de zorg €385,-. De eerdere bekendmaking op Prinsjesdag -dat het eigen risico zou stijgen naar €400,- per persoon- gaat niet door. Hier staat echter tegenover dat de premie voor de zorgverzekering 2018 €10,- hoger wordt voor iedereen. Dit komt neer op € 0,83 per maand.

Spoedprocedure Tweede Kamer

De formerende partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zijn vastberaden om dit te bewerkstelligen. Om dit te regelen voor 1 oktober moet de Tweede Kamer een spoedprocedure inzetten. Het is gebruikelijk en bij wet geregeld dat wanneer de zorgkosten stijgen dat het eigen risico mee stijgt. Deze wetswijziging zou voor 1 oktober goedgekeurd moeten zijn. Verzekeraars hebben dit bedrag nodig voor het berekenen van de premies van polissen. Uiterlijk 12 november moeten zorgverzekeraars de premies publiceren. Zo heeft u de tijd om voor het einde van het jaar te wisselen van verzekering.

Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat u betaalt uit eigen portemonnee voor zorg en medicijnen. Wanneer het bedrag van het eigen risico is bereikt, worden overige zorgkosten gedekt door de zorgverzekeraar. Dit geldt niet voor alle zorgkosten, dit is afhankelijk van uw zorgverzekering. Gebruik de zorgvergelijker om te bepalen welke zorgverzekering het beste bij u past voor het nieuwe jaar.