Contact
Mijn UnitedConsumers

Nog maar enkele dagen om over te stappen van zorgverzekeraar

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 28 december 2017

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat u nog maar een paar dagen heeft om over te stappen van zorgverzekeraar. Wanneer u een nieuwe zorgverzekering wilt, moet u uw huidige vóór 31 december opzeggen. U heeft dan tot en met 31 januari 2018 de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen.

Een zorgverzekering heeft een looptijd van 1 januari tot en met 31 december. Sluit u een zorgverzekering in januari af, dan is deze met terugwerkende kracht geldig vanaf 1 januari. U betaalt in februari dan twee maandpremies en de premie voor de oude verzekering wordt automatisch teruggestort door de vorige verzekeraar.

Bespaar in 2018 op uw zorgpremie

Iedere Nederlander is het verplicht een zorgverzekering af te sluiten, wat toch vaak een flinke kostenpost is. Hoe mooi zou het zijn als u daarop kunt besparen? Bij UnitedConsumers bent u al verzekerd bij VGZ vanaf € 104,58 per maand en bespaart u per persoon ruim € 139,- per jaar! Goed voor elkaar.

Wat als u in januari zorgkosten maakt?

Heeft u een nieuwe zorgverzekering gekozen in januari, maar heeft u voor die tijd al zorgkosten gemaakt? Dan kunt u de zorgkosten van januari bij uw nieuwe zorgverzekeraar declareren.

Kan ik me aanmelden na 31 januari?

In een aantal uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om vanaf 1 februari aan te melden voor een zorgverzekering:

 • U bent 18 jaar geworden
 • U komt in Nederland wonen
 • U komt uit actieve militaire dienst
 • U bent op dit moment nog niet verzekerd
 • U gaat scheiden en u wilt een aparte polis
 • Uw verzekeraar wijzigt de polisvoorwaarden

U kunt geen gebruik meer maken van uw collectieve regeling en heeft toestemming van de verzekeraar om uw zorgverzekering te beëindigen
Is een van bovenstaande situaties op u van toepassing, dan kunt u telefonisch contact opnemen met onze servicedesk via telefoonnummer 040 235 05 60.

Zorgverzekering met korting

Wie via het UnitedConsumers ZorgCollectief een zorgverzekering afsluit, kan nog tot 31 januari kiezen voor 10 procent korting op de maandpremie. Zo heeft u een zeer voordelige zorgverzekering, zonder beperkende voorwaarden. Met een maandpremie van € 104,58 (geen extra eigen risico) is de VGZ zorgverzekering via UnitedConsumers een van de goedkoopste zorgverzekeringen van Nederland.

Uw voordelen bij het UnitedConsumers ZorgCollectief

Uw aanmelding voor het UnitedConsumers ZorgCollectief is heel eenvoudig. Uw voordelen bij het UnitedConsumers ZorgCollectief:

 • De beste zorgverzekering van Nederland: uitstekend verzekerd bij VGZ.
 • 10% korting op uw premie: De kracht van 500.000 consumenten.
 • Grootste keuze in zorg: kies zelf uw huisarts en tandarts.
 • De beste service: ruime vergoedingen en bemiddeling.
 • Geen gedoe: aanmelden is gratis: start met besparen!

Wij helpen u graag een goedkope én goede zorgverzekering af te sluiten via het UnitedConsumers ZorgCollectief. Zo heeft u meer ruimte voor de leuke dingen in het leven. Neem contact met ons op via 040 235 05 60 of bereken uw premie en meld u eenvoudig online aan.