Contact
Mijn UnitedConsumers

Hoera! De GLE bestaat vanaf vandaag 1 jaar

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 6 juni 2019

Onze deelnemers en wijzelf vieren vandaag een klein feestje: de Gemiddelde Landelijke Energieprijs bestaat één jaar. In het afgelopen jaar hebben we met deze speciale formule heel veel deelnemers kunnen voorzien van extra voordeel op gas en stroom.

Een kleine mijlpaal dus, maar nog niet iedereen is bekend met de GLE. Hoe is deze formule ontstaan en wat zijn nu eigenlijk de voordelen voor de consument? Dat leggen we graag nog eens uit op de verjaardag van dit nieuwe begrip in de energiemarkt.

Gemiddelde Landelijke Energieprijs banner nieuws

GLE zorgt voor transparantie en voordeel

Op 1 juni 2018 startte onze afdeling energie met het bijhouden van de gemiddelde energieprijzen van de tien grootste leveranciers. Het doel? Meer transparantie in de energiemarkt én het bieden van extra voordelige energiecontracten aan de deelnemers van ons energiecollectief. 

Huishoudens die via ons energie afnemen krijgen namelijk 10 procent korting op de GLE. Iedere maand analyseren onze energie-experts de prijzen van de tien grootste energieleveranciers. Vervolgens geven wij als energieleverancier tien procent korting op de gemiddelde tarieven van stroom en gas.

Gemiddelde Landelijke Energieprijs helpt met vergelijken

Met de komst van de Gemiddelde Landelijke Energieprijs in 2018 gaven we (toekomstige) deelnemers van ons energiecollectief inzicht in de ontwikkeling van de energieprijzen. Op die manier maken ze makkelijker de juiste keuze tijdens het vergelijken van energieleveranciers.

Sterker nog: energie vergelijken wordt overbodig, omdat wij altijd 10 procent korting geven op de gemiddelde prijzen van de 10 grootste leveranciers. Zo zit u altijd goed. Vergelijken is belangrijk en dat zien we ook terug in de cijfers. In het eerste jaar van de GLE stegen de prijzen flink in november 2018. Houd dit soort trends in de gaten met de GLE en u stapt altijd op het juiste moment over.

Wijzigingen variabele energieprijzen

Met de GLE kunt u dus snel zien of overstappen loont en we zijn blij dat steeds meer mensen gebruik maken van ons initiatief. Zo wordt bijvoorbeeld juli een extra interessante maand, omdat de variabele prijzen van stroom en gas wijzigen. Dit gebeurt slechts twee keer per jaar - aan het begin en op de helft van het kalenderjaar - en juist dan komt de GLE extra goed van pas!