T-Mobile abonnement met nummerbehoud

Nummerbehoud bij een T-Mobile abonnement is altijd mogelijk bij UnitedConsumers. Want uw eigen telefoonnummer wilt u natuurlijk niet kwijt. Dat hoeft ook niet. Met de volgende stappen is nummerbehoud bij T-Mobile zo geregeld.

Nummerbehoud bij T-Mobile

Heeft u al een T-Mobile abonnement? Kies dan voor abonnement verlengen. U neemt uw eigen nummer dan automatisch mee naar het nieuwe T-Mobile abonnement. Als u van een andere provider overstapt naar een T-Mobile abonnement kunt u uw eigen nummer gewoon meenemen. Nummerbehoud (nummerportering) is op een eenvoudige manier aan te vragen. Direct bij de aanmelding voor een nieuw abonnement kunt u de optie nummerbehoud aanvinken. Dat is alles. UnitedConsumers regelt de rest.

Sim only abonnement T-Mobile             Nieuw abonnement T-Mobile

 1. Nummerbehoud bij een T-Mobile abonnement aanvragen
  Eén tot twee maanden voor uw huidige abonnement afloopt, vraagt u nummerbehoud aan. Deze aanvraag wordt direct bij uw aanmelding voor een T-Mobile abonnement geregeld.
 2. Zeg uw huidige abonnement niet zelf op
  Uw abonnement wordt bij uw verzoek tot nummerbehoud automatisch opgezegd. Dit hoeft u dus niet zelf te doen.
 3. Ontvangst simkaart (en toestel)
  Wanneer al uw aangeleverde gegevens kloppen, krijgt u de nieuwe T-Mobile simkaart, eventueel met toestel, binnen vijf werkdagen opgestuurd. Op de nieuwe simkaart staat een tijdelijk abonnement met een tijdelijk nummer. Tot de dag van nummerportering kunt u hier gebruik van maken. U betaalt dan wel een buitenbundeltarief en de kosten kunnen hoog oplopen. Tot de dag van nummerbehoud kunt u natuurlijk ook gewoon uw oude simkaart met uw oude abonnement blijven gebruiken.
 4. Datum nummerportering
  Wanneer uw aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, krijgt u een e-mail van UnitedConsumers. Hierin leest u de datum waarop nummerportering plaatsvindt. Uw nieuwe abonnement gaat in op het moment dat uw oude abonnement is afgelopen.
 5. Dag van nummer overzetten
  Op de dag dat uw nummer wordt overgezet, merkt u vanzelf wanneer uw oude simkaart niet meer werkt. Nummerportering gebeurt op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur. De tekst ‘Geen signaal’ verschijnt dan op uw scherm en u kunt niet meer bellen. Vervang nu uw oude simkaart door de nieuwe T-Mobile simkaart. Na maximaal een paar uur bent u met uw oude nummer bereikbaar op het netwerk van T-Mobile. Zet af en toe uw toestel even aan en uit indien uw simkaart niet direct werkt.
 6. Nummerbehoud geslaagd
  Vanaf nu kunt u met uw eigen, vertrouwde nummer bellen met het nieuwe T-Mobile abonnement. Uw oude abonnement is afgesloten.

Tip: simkaart met inhoud
Misschien wist u het al. Misschien ook niet. U kunt informatie op uw simkaart opslaan. Denk bijvoorbeeld aan telefoonnummers. Als u deze informatie wilt bewaren, doet u er goed aan de gegevens van uw oude simkaart te kopiëren naar uw toestel. Zo kunnen ze niet verloren gaan. En voorkomt u dat u uw contactenlijst weer helemaal opnieuw moet vullen. Lees ook onze tips en adviezen voor het gebruik van uw telefoon.

Looptijd aanbiedingen bij nummerbehoud

Regelmatig verschijnen er aanbiedingen voor telefoonabonnementen. Heeft u een Telfort abonnement met extra korting aangevraagd, dan blijft deze actie gelden tot uw nummer is overgezet.

Bekijk de aanbiedingen

Lees ook

Mobiele telefoons vergelijken
Hi abonnement met nummerbehoud
Ben abonnement met nummerbehoud
KPN abonnement met nummerbehoud
Telfort abonnement met nummerbehoud
Youfone abonnement met nummerbehoud
T-Mobile abonnement met nummerbehoud
Vodafone abonnement met nummerbehoud