Contact
Mijn UnitedConsumers

Minder mensen stappen over van zorgverzekeraar

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 13 februari 2020

De cijfers zijn geteld: in de overstapperiode van 2019/2020 is 6,5 procent van de verzekerden overgestapt naar een nieuwe zorgverzekeraar. Ondanks de verlaging van de collectiviteitskorting, is het overstappercentage lager dan een jaar eerder. In 2018/2019 koos namelijk 7 procent van de verzekerden voor een nieuwe zorgverzekeraar. 

Ieder jaar vanaf 12 november kunt u overstappen van zorgverzekeraar. U bent vervolgens per 1 januari verzekerd bij uw nieuwe zorgverzekeraar. Vanaf 12 november begint dus het officiële 'overstapseizoen'. Regelde u de overstap vóór 1 januari? Dan werd uw zorgverzekering bij uw oude zorgverzekeraar via VECOZO automatisch voor u opgezegd.

Het overstapseizoen

Dit jaar heeft u van 1 januari 2020 tot en met 31 januari 2020 nog de mogelijkheid gehad om per 1 januari over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar, mits u zelf uw vorige verzekeraar al had opgezegd. Overstappen na 31 januari is niet mogelijk. Vanaf 1 februari 2020 is het overstapseizoen dus officieel gesloten. 

De overstappers van 2020

Op dit moment is alle overstapinformatie verwerkt bij de verzekeraars. Het overstappercentage het seizoen 2019/2020 ligt op 6,5 procent. Er zijn dus in totaal 1,1 miljoen verzekerden per 1 januari 2020 overgestapt van zorgverzekeraar. Bent u benieuwd naar de specificaties van het afgelopen overstapseizoen? In april 2020 zal Vektis.nl nog een uitgebreide analyse "Verzekerden in Beeld" online publiceren.