Mobiel internet: altijd en overal online

Met mobiel internet bent u altijd en overal online. Dat is natuurlijk heel erg handig, maar het is wel belangrijk dat u een mobiel abonnement kiest dat voldoet aan uw eisen en wensen. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van mobiel internet. Informatie over mobiele internetabonnementen vindt u op deze pagina.

Mobiel internet op mobiel

Met uw smartphone kunt u overal gebruik maken van mobiel internet. Makkelijk wannneer u onderweg uw mail wilt lezen, maar ook om social media bij te houden of om bijvoorbeeld uw favoriete muziek of films te streamen. Heeft u toegang tot een wifinetwerk? Dan kunt u natuurlijk al internetten op uw telefoon. Is er geen wifi beschikbaar? Dan bent u aangewezen tot het 3G of 4G netwerk. Hiervoor heeft u een databundel nodig, oftewel: een mobiel internet abonnement. 

Mobiel internetabonnement

Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer u een mobiel internet abonnement af wilt sluiten. Allereerst is het goed om te weten dat u een dergelijke databundel vaak combineert met uw mobiele abonnement voor bellen en sms’en.

Een mobiel internetabonnement: waar let u op?

Er zijn verschillende zaken waar u naar kunt kijken tijdens het kiezen van een mobiel iunternet abonnement. Wij geven u enkele voorbeelden:

Hoe ziet uw dataverbruik eruit?

Gebruikt u mobiel internet enkel voor e-mail, appjes en/of het bijhouden van social media? Dan heeft u voldoende aan een kleinere databundel. Bent u echter van plan om veel te streamen en/of online te gamen? Kies dan een grotere databundel of misschien zelfs wel onbeperkt internet! Streamen en online gamen kost namelijk veel data.

Wat voor soort telefoonabonnement wilt u?

Telefoonproviders bieden zowel sim only abonnementen als abonnementen inclusief een nieuwe smartphone aan. Een sim only abonnement is handig wanneer u al een goede telefoon heeft of zelf een los toestel wilt kopen. Bent u zowel toe een nieuw abonnement als aan een nieuwe smartphone? Dan kiest u een abonnement inclusief een smartphone naar keuze!

Wilt u een 3G, 4G of (binnenkort) 5G verbinding?

3G, 4G of 5G zegt iets over de snelheid van het netwerk. Veel providers bieden een 4G verbinding, maar soms is het ook mogelijk om voor het iets tragere 3G te kiezen. U betaalt in dat geval vaak ook minder voor uw databundel. 

Mobiel internet beperken

Wist u dat veel apps op de achtergrond ook nog data verbruiken? Voorkom onaangename verrassingen en sluit apps zoveel mogelijk af. Internetverbuik buiten uw bundel kan voor hoge kosten zorgen. Houd daarom uw dataverbruik goed in de gaten.  

In het instellingenmenu van uw smartphone, kunt u een overzicht van alle apps en hun dataverbruik inzien. Hierbij heeft u vaak de mogelijkheid om de rechten van apps te beperken, waardoor er bijvoorbeeld minder vaak gezocht wordt naar updates. Dit scheelt in het onvoorziene dataverbruik.

Daarnaast adviseren wij u om ervoor te zorgen dat uw databundel niet te klein is. Een databundel met net iets meer MB’s is in verhouding voordeliger dan maandelijks moeten bijbetalen voor de data die u buiten uw bundel verbruikt.