Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Camouflagetherapie vergoeding

Als u last heeft van een opvallende huidafwijking of een kleurafwijking van de huid, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van camouflagetherapie. Dit behoort niet tot de basisverzekering, maar via UnitedConsumers kunt u hier wel een aanvullende verzekering voor afsluiten.

Camouflagetherapie

Met camouflagetherapie worden huidaandoeningen of kleurafwijkingen van de huid gecamoufleerd. Het doel is om deze plekken minder op te laten vallen, maar er is geen sprake van een permanente verwijdering. Het gaat bij camouflagetherapie dan ook om een tijdelijk effect.

Huidaandoeningen en kleurafwijkingen die voor camouflagetherapie in aanmerking komen, zijn onder andere littekens, brandwonden, pigmentvlekken, wijnvlekken, spataderen en acne.

Camouflagetherapie uit een aanvullende verzekering

Camouflagetherapie wordt niet uit de basisverzekering vergoed, maar u kunt wel een aanvullende verzekering hiervoor afsluiten. Afhankelijk van welk pakket u kiest, ontvangt u een vergoeding voor camouflagetherapie.

Dit valt niet onder het eigen risico en u hoeft ook geen eigen bijdrage te betalen voor de vergoeding van camouflagetherapie.

Camouflagetherapie vergoedingen

Er gelden verschillende voorwaarden voor een vergoeding van camouflagetherapie. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van welke aanvullende verzekering u kiest. Niet ieder pakket vergoedt hetzelfde bedrag. Daarnaast moet u ook rekening houden met eventuele voorwaarden aan het te behandelende gebied.

Bekijk ook:

Huidbehandelingen
Laserontharing
Acne