Goedkope zorgverzekering 2022

Uw geboortedatum:

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie helpt als u last heeft van een opvallende huidafwijking of een kleurafwijking van de huid. Maar kunt u ook in aanmerking komen voor een vergoeding van camouflagetherapie? Wij vertellen u hier graag meer over! 

Wat is camouflagetherapie?

Camouflagetherapie is geen 'ziektegenezing'. Met camouflagetherapie worden huidaandoeningen of kleurafwijkingen van de huid met een crème of gel weggewerkt, oftewel gecamoufleerd. Hierdoor zullen deze plekken minder opvallen, maar er is geen sprake van een permanente verwijdering of genezing. Het gaat bij camouflagetherapie dus om een tijdelijk effect.

Huidaandoeningen en kleurafwijkingen die voor camouflagetherapie in aanmerking komen, zijn onder andere littekens, brandwonden, pigmentvlekken, wijnvlekken, spataderen en acne.

Zelfs de beste zorgverzekering
kan goedkoper

Met een zorgverzekering van UnitedConsumers bespaart u maandelijks op uw vaste lasten. Dat wilt u toch ook? Vul uw geboortedatum in en ontdek direct de nieuwe premie van uw zorgverzekering in 2022!

Zorgverzekering afsluiten


Uw geboortedatum:
   

Hoe werkt camouflagetherapie?

Camouflagetherapie bestaat vaak uit één of twee afspraken. Tijdens een intakegesprek zullen de aandoening of afwijking én de juiste kleur(en) besproken. En tijdens de tweede afspraak worden de producten (crèmes of een gel) en de toepassing ervan besproken. Het is met camouflagetherapie belangrijk dat u zelf leert omgaan met de producten, omdat u zelf de producten in het dagelijks leven zult gaan gebruiken.

Camouflagetherapie vergoeding: aanvullende verzekering

Camouflagetherapie wordt niet uit de basisverzekering vergoed, maar u kunt wel een aanvullende verzekering hiervoor afsluiten. Afhankelijk van welk pakket u kiest, ontvangt u een vergoeding voor camouflagetherapie. Een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering betekent dat u geen eigen risico hoeft te betalen. Ook geldt er geen eigen bijdrage voor camouflagetherapie.

Er zijn verschillende voorwaarden voor een vergoeding van camouflagetherapie. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van welke aanvullende verzekering u kiest. Niet ieder pakket vergoedt hetzelfde bedrag. Daarnaast moet u ook rekening houden met eventuele voorwaarden aan het te behandelende gebied.

Bekijk ook:

Huidbehandelingen
Laserontharing
Acne

 
Terug naar boven