Contact
Mijn UnitedConsumers

Vergoeding stomamateriaal

Stomamateriaal moet met grote regelmaat vervangen worden en daardoor kunnen de kosten al snel oplopen. Gelukkig wordt stomamateriaal vergoed door je zorgverzekering. Hoeveel stomamateriaal er precies vergoed wordt, is afhankelijk van het soort stoma dat je hebt.

Stomamateriaal uit de basisverzekering

Stomamateriaal wordt vergoed uit de basisverzekering. Je moet wel een verwijzing van je arts, specialist of verpleegkundige hebben om deze vergoeding te krijgen. De vergoeding van stomamateriaal voor volwassenen vanaf 18 jaar valt onder het eigen risico.


Soort stoma

Het soort stoma is bepalend voor welke materialen er vergoed worden. Dit zijn materialen die nodig zijn voor een stoma zelf, zoals plakken, zakjes en pluggen, maar ook stomabreukbanden. De materialen kun je zelf aanschaffen bij een leverancier met een contract. Ga je naar een leverancier zonder contract? Dan moet je van tevoren een machtiging bij je verzekeraar aanvragen om het stomamateriaal vergoed te krijgen.

Houd er rekening mee dat niet al het stomamateriaal vergoed wordt. Stomamaterialen die bijvoorbeeld niet vergoed worden zijn schoonmaakmiddelen van de huid, geurmiddelen, kleding, plaswekkers en stomasteunbandages.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 
 

Terug naar alle vergoedingen