Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

Vergoeding stomamateriaal

Stomamateriaal moet met grote regelmaat vervangen worden en daardoor kunnen de kosten al snel oplopen. Gelukkig wordt stomamateriaal vergoed door uw zorgverzekering. Hoeveel stomamateriaal er precies vergoed wordt, is afhankelijk van het soort stoma dat u heeft.

Stomamateriaal uit de basisverzekering

Stomamateriaal wordt vergoed uit de basisverzekering. U moet wel een verwijzing van uw arts, specialist of verpleegkundige hebben om deze vergoeding te krijgen. De vergoeding van stomamateriaal voor volwassenen vanaf 18 jaar valt onder het eigen risico.


Soort stoma

Het soort stoma is bepalend voor welke materialen er vergoed worden. Dit zijn materialen die nodig zijn voor een stoma zelf, zoals plakken, zakjes en pluggen, maar ook stomabreukbanden. De materialen kunt u zelf aanschaffen bij een leverancier met een contract. Gaat u naar een leverancier zonder contract? Dan moet u van tevoren een machtiging bij uw verzekeraar aanvragen om het stomamateriaal vergoed te krijgen.

Houd er rekening mee dat niet al het stomamateriaal vergoed wordt. Stomamaterialen die bijvoorbeeld niet vergoed worden zijn schoonmaakmiddelen van de huid, geurmiddelen, kleding, plaswekkers en stomasteunbandages.


Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

commerciele banner zorg

Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

Uw zorgverzekering in 2024
 

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 
 

Terug naar alle vergoedingen