Mantelzorgmakelaar in uw zorgverzekering

Wie mantelzorg verleent aan iemand in zijn omgeving loopt tegen allerlei zaken aan. Er moet zoveel geregeld worden. U moet beslissingen nemen over (delen van) de zorg. Het financiële leven van degene die u verzorgt moet geregeld worden. En wat gebeurt er als u eens ziek wordt, of op vakantie gaat? Bij dit soort zaken kunt u de hulp inroepen van de mantelzorgmakelaar.

Wat doet een mantelzorgmakelaar?

De mantelzorgmakelaar ondersteunt u bij allerlei regeltaken op het gebied van zorg, arbeid, welzijn, wonen of financiën. Door ingewikkelde regeldingen voor u op te lossen kunt u sneller de weg vinden in het zorglandschap. De mantelzorgmakelaar kan u bijvoorbeeld helpen bij:

  • Aanvragen van een indicatie of persoonsgebonden budget.
  • Afstemmen van uw werk en privé met uw werkgever.
  • Op orde krijgen van de (zorg) administratie.
  • Invullen van formulieren.

Mantelzorgmakelaars zijn aangesloten bij Steunpunt Mantelzorg, of werken zelfstandig. Steunpunt Mantelzorg biedt haar diensten aan mantelzorgers gratis aan. Een zelfstandige mantelzorgmakelaar betaalt u zelf, tenzij uw aanvullende zorgverzekering hier een vergoeding voor biedt.

Mantelzorgmakelaars bij u in de buurt

Wilt u weten waar u een mantelzorgmakelaar bij u in de buurt kunt vinden? Kijk dan op de website van branchevereniging Mezzo. U kunt ook contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Deze helpt u graag met het vinden van de juiste zorgaanbieder, en kan u ook meer vertellen over de vergoedingen voor mantelzorg in uw zorgverzekering.

Mantelzorg  bij uw VGZ zorgverzekering

Heeft u een goedkope zorgverzekering via het UnitedConsumers ZorgCollectief? In alle aanvullende verzekeringen van VGZ (m.u.v. het Jong Pakket) vindt u uitgebreide vergoedingen voor mantelzorgmakelaars. Op deze vergoedingen mag u zowel aanspraak maken als u mantelzorg verleent als wanneer u mantelzorg ontvangt.